Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αψηφά την κυβέρνηση της Ινδίας το Twitter - Αρνείται να κλείσει λογαριασμούς

Αψηφά την κυβέρνηση της Ινδίας το Twitter - Αρνείται να κλείσει λογαριασμούς

Το Twitter προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης, καθώς αρνείται να κλείσει ειδησεογραφικούς λογαριασμούς, παρά τις απειλές για πρόστιμα και ποινές φυλάκισης

Ότι δεν θα συμμορφώνεται πλήρως με τις εντολές της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού, Narendra Modi, να καταργήσει ορισμένους λογαριασμούς, δήλωσε σήμερα (10/2/21) το Twitter, καθώς δεν πιστεύει ότι οι εντολές είναι σύμφωνες με την ινδική νομοθεσία.

Η εταιρεία έχει αναστείλει κάποιους λογαριασμούς, αλλά ορισμένοι από αυτούς έχουν περιορισμένη πρόσβαση μόνο στην Ινδία και τα tweets μπορούν να διαβαστούν εκτός της χώρας.
Ο αμερικανικός γίγαντας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης βρέθηκε σε έντονη αντιπαράθεση με την διοίκηση του Modi, η οποία θέλει να καταργήσει περισσότερους από 1.100 λογαριασμούς και δημοσιεύσεις, καθώς η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι για πολλούς μήνες προωθούν την παραπληροφόρηση σχετικά με τις διαμαρτυρίες των αγροτών ενάντια σε νέους γεωργικούς νόμους.
Ορισμένοι λογαριασμοί, σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση, υποστηρίζονται από την αντίπαλο χώρα της Ινδίας -το Πακιστάν- ή λειτουργούν από υποστηρικτές ενός αυτονομιστικού κινήματος Sikh.

Έντονες πιέσεις από την ινδική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έχει παίξει «σκληρό παιχνίδι», στέλνοντας την περασμένη εβδομάδα στο Twitter μια ειδοποίηση μη συμμόρφωσης που απειλεί τα στελέχη της με ποινή φυλάκισης έως επτά ετών και την εταιρεία με πρόστιμα εάν δεν αποκλείσει το περιεχόμενο.

Εν μέρη συμμόρφωση από το Twitter

Το Twitter δήλωσε ότι είχε αναστείλει περισσότερους από 500 λογαριασμούς που εμπλέκονταν σε σαφή παραδείγματα χειραγώγησης της πλατφόρμας και ανεπιθύμητων μηνυμάτων (spam), και είχε επίσης προβεί σε ενέργειες σε εκατοντάδες άλλους λογαριασμούς που παραβίασαν τους κανόνες του σχετικά με την υποκίνηση βίας.
Άλλοι λογαριασμοί αποκλείστηκαν γεωγραφικά, αν και το Twitter δεν ανέφερε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο έλαβε τις αποφάσεις σχετικά με τους λογαριασμούς που θα περιορίσει.
«Αυτοί οι λογαριασμοί εξακολουθούν να είναι διαθέσιμοι εκτός Ινδίας», δήλωσε το Twitter.
«Επειδή οι ενέργειες που μας έχουν ζητηθεί δεν πιστεύουμε να είναι σύμφωνες με την ινδική νομοθεσία».

Το Twitter αρνείται να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης

Η Ινδία ζήτησε επίσης από το Twitter να περιορίσει την πρόσβαση σε ειδησεογραφικούς λογαριασμούς, υποστηρίζοντας ότι «η ελευθερία του Τύπου δεν περιλαμβάνει την ελευθερία διάδοσης παραπληροφόρησης», σύμφωνα με αντίγραφο κυβερνητικής εντολής που επανεξετάστηκε από το Reuters.
Το Twitter δήλωσε ότι δεν έχει αναλάβει δράση σε λογαριασμούς που διαχειρίζονται δημοσιογράφοι, μέσα ενημέρωσης, ακτιβιστές και πολιτικοί, σύμφωνα με την πολιτική του για την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου.
«Πιστεύουμε ότι αυτό θα παραβίαζε το θεμελιώδες δικαίωμά τους στην ελεύθερη έκφραση σύμφωνα με την ινδική νομοθεσία», δήλωσε το Twitter, προσθέτοντας ότι είχε ενημερώσει το υπουργείο τεχνολογίας για τις ενέργειές του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης