Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η κεντρική τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη 5% για το 2021 παρά τους φόβους για lockdown3

Γαλλία: Η κεντρική τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη 5% για το 2021 παρά τους φόβους για lockdown3

 Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη έχει συμπεριλάβει την αβεβαιότητα από την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Francois Villeroy de Galhau

Σχετικά Άρθρα
Η γαλλική οικονομία παραμένει σε πορεία ανάκαμψης με ρυθμό 5% για το 2021, παρά την αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2021, διατηρώντας αμετάβλητες τις προβλέψεις του Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Πέρυσι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης κατέγραψε τη βαθύτερη ύφεση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν να συρρικνώνεται κατά 8,3% λόγω μέτρων περιορισμού της πανδημιας, συμπεριλαμβανομένων δύο καθολικών lockdowns.

Αβεβαιότητα

«Μπορώ να επιβεβαιώσω την πρόβλεψή μας για ανάπτυξη 5% συνολικά το 2021.
Είναι μάλλον επιφυλακτική, καθώς αντανακλά φυσικά τη μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την υγειονομική κατάσταση», δήλωσε ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας Francois Villeroy de Galhau σε συνέντευξή του.

Αναθεώρηση

Ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire κατάρτισε τον προϋπολογισμό του 2021 σε πρόβλεψη για αύξηση 6% φέτος, αν και τις τελευταίες εβδομάδες έχει δηλώσει ότι μπορεί να υπάρχει καθοδική αναθεώρηση.
Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου ότι η οικονομία ήταν πιθανό να «τρέξει» τον τρέχοντα  μήνα (Φεβρουάριο)  με ρυθμό κάτω από το 5%, υπολειπόμενη του επιπέδου στο οποίο βρέθηκε πριν από την κρίση.

Νέο lockdown

Η γαλλική κυβέρνηση, διστάζει την επιβολή νέου, τρίτου εθνικού lockdown, που δεν το έχει αποκλείσει εφόσον η εξέλιξη των κρουασμάτων τεθεί εκτός ελέγχου.

Υπηρεσίες - βιομηχανία

Σύμφωνα με την έρευνα της κεντρικής τράπεζας εξαιτίας των lockdowns ο τομέας των υπηρεσιών συνέχισε να πλήττεται περισσότερο από τη μεταποίηση, όπου η παραγωγική ικανότητα έφτασε το 74% τον Ιανουάριο εάν συγκριθεί με τον μέσο όρο πριν από την κρίση 79%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης