Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του Τράγκα, το νέο κόμμα που γέννησε το lockdown και η νέα οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του Τράγκα, το νέο κόμμα που γέννησε το lockdown και η νέα οικονομική κρίση στην Ελλάδα
Το όνομα του φορέα του Τράγκα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα, Ελεύθεροι Δημοκράτες
Σχετικά Άρθρα
Πολιτικό φορέα που θα εκφράσει πολιτικά την αντίδραση του κόσμου από τα παρατεταμένα lockdown θέλει να δημιουργήσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.
Ο γνωστός δημοσιογράφος έβγαλε σήμερα ένα μανιφέστο από το ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό crashradio που διατηρεί και το οποίο μπορεί να το διαβάσετε εδώ (Γ. Τράγκας: Μετά από μια μεγάλη πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία θα είμαι παρών στις εκλογές).

Ο Νικολόπουλος και οι κρούσεις

Σε αυτό το εγχείρημα θα βοηθήσει ο Νίκος Νικολόπουλος από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ο οποίος διατηρεί μεγάλη κομματική βάση στην Αχαΐα, ως πρώην βουλευτής, αλλά και γενικότερα στην Πελοπόννησο.
Ο πρώην υπουργός έχει μιλήσει για ένα κίνημα 4 αστέρων, στα πρότυπα του αντισυμβατικού Πέπε Γκρίλο (κίνημα 5 αστέρων) στην Ιταλία που είναι τώρα ρυθμιστής της πολιτικής ζωής.
Μαθαίνουμε ότι έχει γίνει κρούση και το κόμμα «Ενώνω» του πρώην υφυπουργού Υποδομών Νίκου Μαυραγάνη.

Οι αντιεμβολιαστές και όσοι κατά του lockdown

Ο κ. Τράγκας μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές και το πολιτικό μανιφέστο επικρίνει δριμύτατα τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει με παραληρηματική διάθεση ως ασύστολα ψεύτη, υποκριτή και ασόβαρο.
Παίρνει το μέρος των επαγγελματιών που λόγω lockdown διατηρούν κλειστές τις επιχειρήσεις του αναφερόμενος ειδικά στους εστιάτορες και αντιπαραβάλει το ελληνικό παράδειγμα με το τι γίνεται στην Ευρώπη (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κ.α) όπου η εστίαση είναι ανοικτή μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Επίσης, το κόμμα διατηρεί μία αντιεμβολιαστική ρητορική, η οποία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην ελληνική κοινωνία.

Φιλοτραμπιστής και αντιμνημονιακός

Ιδεολογικά υμνεί και φλερτάρει με τον Τραμπ και τις αντισυμβατικές πολιτικές κατά του ΠΟΥ και κατά της πολιτικής ορθότητας.
Ουσιαστικά, θέλει να παίξει το ρόλο του αντι-μνημονιακού κόμματος που έπαιξαν αρχικά η ΝΔ μέχρι το 2011, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέχρι το 2015 και όλα τα κόμματα που στηρίχτηκαν στις μεγάλες αντιδράσεις που έφερε στην κοινωνία η σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή.
Βέβαια, σήμερα αντί μνημονίου υπάρχουν τα σκληρά περιοριστικά μέτρα και η νέα οικονομική κρίση που έχει φέρει η πανδημία.

«Ελεύθεροι Δημοκράτες» και η νέα εφημερίδα

Το όνομα του φορέα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα, Ελεύθεροι Δημοκράτες.
Στις εκπομπές του ο δημοσιογράφος – ο οποίος διατηρεί ένα σταθερό πυρήνα ακροατών-θαυμαστών- αναφέρεται συνέχεια στους ελεύθερους Έλληνες (οποία ομοιότητα με τους ΑΝ.ΕΛ του Πάνου Καμμένου) και θεωρεί ότι είναι το μότο που ανταποκρίνεται αυτή τη στιγμή στην περίσταση.
Για τις ανάγκες της επικοινωνίας του νέου εγχειρήματος, υπάρχει η σκέψη και της έκδοσης εφημερίδας που θα ονομάζεται «Ελεύθερος Σκοπευτής».

Τον βοηθάει πολύ η απλή αναλογική

Στο δια ταύτα, ο Γιώργος Τράγκας προσπαθεί να τραβήξει τη δεξιά και πατριωτική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας προς το μέρος του.
Στις ραδιοφωνικές του αναφορές καλεί ουκ ολίγες φορές τους συμμαχητές του στη Νέα Δημοκρατία να στοιχηθούν μαζί του, αυτούς δηλαδή που αισθάνονται απογοητευμένοι από την κεντροαριστερή και φιλελεύθερη στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ωστόσο, η πατριωτική δεξιά υπάρχει και στο κόμμα του Βελόπουλου όπου το τελευταίο διάστημα έχει σιγήσει αλλά και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τα κορυφαία στελέχη της οποίας βρίσκονται στη φυλακή.

Ο καταλυτικός ρόλος των ομογενών

Το εγχείρημά του μπορεί να έχει τύχη λόγω της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές παρόλο που υπάρχει και εδώ το πλαφόν του 3% για την είσοδο στη Βουλή.
Εδώ υπάρχει και άλλος ένας παράγοντας ο οποίος θα παίξει καταλυτικό ρόλο.
Είναι η ψήφος των ομογενών με τους οποίους ο Τράγκας διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας σταθερά μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές.
Οι ομογενείς έχουν ένα πατριωτικό και δεξιό προσανατολισμό και η ρητορική τους ταιριάζει με τον αντισυμβατικό πολιτικό λόγο του Τράγκα.
Για το λόγο αυτό, μάλιστα, υπήρξε και ταξίδι εξπρές. Άραγε, υπάρχει κραταιό πρόσωπο εκτός Ελλάδας που θα βοηθήσει το εγχείρημα;, αναρωτιούνται αρκετοί παρατηρητές.
Στο BN είχαμε τονίσει εδώ και καιρό ότι η πολιτική κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη στο Κέντρο εγκυμονεί κινδύνους στα δεξιά της παράταξης καθώς υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη δεξιού και πατριωτικού λόγου.
Στην Ευρώπη οι περιπτώσεις Λεπέν (Γαλλία) και Σαλβίνι (Ιταλία) FPO (Αυστρία), ΑFD (Γερμανία) ακόμα διατηρούν πολύ μεγάλες δυνάμεις.
Στην Ελλάδα ποιος θα παίξει αυτό το ρόλο;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης