Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριστικό - ΠΟΥ: Ο Covid 19 προήλθε από κατανάλωση μολυσμένων ζώων

tags :
Οριστικό - ΠΟΥ: Ο Covid 19 προήλθε από κατανάλωση μολυσμένων ζώων
Η κοινή έρευνα της Κίνας και του ΠΟΥ διεξήγαγε συστηματική έρευνα για την προέλευση του Covid-19, δήλωσε εκπρόσωπος της επιτροπής υγείας της Κίνας
Ο Covid 19 προήλθε από κατανάλωση μολυσμένων ζώων.
Αυτό ανέφεραν σήμερα, 9 Φεβρουαρίου 2021, εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τονίζοντας όμως ότι οι αποθήκες από τις οποίες προήλθαν τα μολυσμένα ζώα είναι ακόμη άγνωστες.
Τα πιο πιθανά ζώα της μετάδοσης είναι οι νυχτερίδες και οι παγκολίνοι, αλλά τα δείγματα κορωνοϊού που βρέθηκαν σε αυτά τα είδη δεν είναι πανομοιότυπα με το Sars-Cov-2.

Ο καθηγητής Liang Wannian ανέφερε ότι η έρευνα πρέπει να επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο ο ιός κυκλοφόρησε σε ζώα πριν μολύνει τους ανθρώπους.
Ένας ιός ικανός να προκαλέσει πανδημία είχε ήδη προσαρμοστεί στην ανθρώπινη επαφή, ανέφερε.
Ουσιαστικά με αυτή τη δήλωση, οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ κατέρριψαν τη θεωρία περί διαφυγής του ιού από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan. Η κοινή έρευνα της Κίνας και του ΠΟΥ διεξήγαγε συστηματική έρευνα για την προέλευση του Covid-19, δήλωσε εκπρόσωπος της επιτροπής υγείας της Κίνας.

Ήξεις - αφίξεις από τον καθηγητή Liang

Σύμφωνα με τον καθηγητή Liang, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για την εξάπλωση του Sars-Cov-2 στον πληθυσμό πριν από τον Δεκέμβριο του 2019 και δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να καθοριστεί εάν είχε εξαπλωθεί στη Wuhan πριν από τον Δεκέμβριο του 2019.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να αποκλειστεί η κυκλοφορία του κορωνοϊού σε άλλες περιοχές πριν από τη Wuhan.
Η σχετική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας υποδηλώνει ότι η έγκαιρη κυκλοφορία του Sars-Cov-2 από μη δημοσιευμένες μελέτες προηγήθηκε της αρχικής ανίχνευσης κρουσμάτων αρκετές εβδομάδες πριν.

Οι σχετικές έρευνες

Ο Peter Ben Embarek, ειδικός για την ασφάλεια των τροφίμων και τις ασθένειες των ζώων του ΠΟΥ και πρόεδρος της ερευνητικής ομάδας, επισκέφτηκε τη Wuhan στις 14 Ιανουαρίου, ελέγχοντας κρίσιμες τοποθεσίες, όπως η αγορά θαλασσινών της Wuhan, καθώς και το Ινστιτούτο ιολογίας της περιοχής.
Τα μέλη της ομάδας προσπάθησαν να περιορίσουν τις προσδοκίες για την αποστολή, με τον ζωολόγο Peter Daszak να λέει στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι ένας από τους στόχους τους ήταν να «προσδιορίσουν τα επόμενα βήματα για την κάλυψη των κενών».
Ένα άλλο μέλος της ομάδας, ο εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες Dominic Dwyer, δήλωσε ότι θα χρειαστούν πιθανώς χρόνια για να κατανοήσουμε πλήρως την προέλευση του Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης