Τελευταία Νέα
Speculator

Με 90 εκατ.δολάρια, η αποχώρηση της Intralot από την ώριμη αγορά του Περού

tags :
Με 90 εκατ.δολάρια, η αποχώρηση της Intralot από την ώριμη αγορά του Περού
Έκτακτο κέρδος 1,4 εκατ. ευρώ από την πώληση του εναπομείναντος 20%

Ήταν Μάιος του 2016 όταν η Intralot προχωρούσε στην πώληση του 80% της έως τότε κατά 100% θυγατρικής της στην Intralot de Peru SA στην NEXUS Group.
Το τίμημα που είχε λάβει για την πώληση ήταν 68,7 εκατ. δολάρια.
Ταυτόχρονα η ελληνική εταιρία συνέχιζε να παρέχει υπηρεσίες τεχνολογίας και υποστήριξης στην Intralot de Peru.

Έκτακτο κέρδος

Χθες ανακοίνωσε την πώληση του εναπομείναντος 20% έναντι του ποσού των 21 εκατ. δολαρίων ή περίπου 17,5 εκατ. ευρώ γεγονός που της αποφέρει καταγραφή έκτακτου κέρδους περί τα 1,4 εκατ.ευρώ δεδομένου ότι η συμμετοχή αποτιμάται στα βιβλία της εισηγμένης στις 30/09/2020 στα επίπεδα των 16,1 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα η εταιρία υπέγραψε επέκταση του ισχύοντος συμβολαίου της για υπηρεσίες τεχνολογίας και υποστήριξης μέχρι το 2024, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να καταγράφει έσοδα και την επόμενη τριετία από το Περού.
Αθροιστικά η εταιρία έχει αποκομίσει έσοδα από την πώληση της δραστηριότητας των τυχερών παιγνιδιών στο Περού περί τα 90 εκατ.δολάρια.
Η πώληση του 20% βέβαια έγινε με αναλογικά υψηλότερο τίμημα από την προηγούμενη πώληση του 80% γεγονός που είναι εντυπωσιακό.
Ειδικότερα η πώληση του 80% που πραγματοποιήθηκε το 2016 αντιστοιχεί σε αποτίμηση 86 εκ δολάρια περίπου του συνόλου των μετοχών της Intralot de Peru ενώ η χθεσινή πώληση σε αποτίμηση 105 εκατ. δολάρια.

Ο πολλαπλασιαστής

Η Intralot de Peru το 2019 παρουσίασε έσοδα 280 εκατ. ευρώ και κέρδη 11,1 εκατ. ευρώ ενώ η Intralot είχε λάβει μέρισμα ύψους 1,28 εκατ. ευρώ ενώ η αναλογία κερδών της ήταν 2,2 εκατ. ευρώ.
Ουσιαστικά με τα κέρδη του 2019 η πώληση του 20% γίνεται με πολλαπλασιαστή μετά από φόρους κερδών 8.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά τυχερών παιγνιδιών του Περού θεωρείται μια ώριμη αγορά με περιορισμένα περιθώρια ανάπτυξης και η αποεπένδυση της Ιντραλότ εντάσσεται στην στρατηγική της επικέντρωσης σε αγορές που έχουν ισχυρή προοπτική ανάπτυξης όπως η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών όπου οι υπηρεσίες στοιχήματος ουσιαστικά τώρα κάνουν τα πρώτα δειλά τους βήματα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης