Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συντονισμένες απελάσεις Ρώσων διπλωματών προχωρούν Γερμανία, Πολωνία, Σουηδία σε αντίποινα στην κίνηση της Μόσχας

Σε συντονισμένες απελάσεις Ρώσων διπλωματών προχωρούν Γερμανία, Πολωνία, Σουηδία σε αντίποινα στην κίνηση της Μόσχας
Την Παρασκευή 5/2, η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση τριών Ευρωπαίων διπλωματών από τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Πολωνία, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις συμπαράστασης του Alexei Navalny
Σχετικά Άρθρα

Βερολίνο, Βαρσοβία και Στοκχόλμη ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα Δευτέρα 8/2 το απόγευμα τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών σε αντίποινα παρόμοιας κίνησης της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα.
Την Παρασκευή, η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση τριών Ευρωπαίων διπλωματών από τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Πολωνία, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τον φυλακισθέντα ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Alexei Navalny, οι οποίες δεν είχαν την έγκριση των αρχών.
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε σήμερα πως κήρυξε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» έναν εργαζόμενο της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο, σημειώνοντας πως η απέλαση των Ευρωπαίων διπλωματών δεν αιτιολογήθηκε με τον οποιοδήποτε τρόπο.
Το πολωνικό ΥΠΕΞ από την πλευρά του ανέφερε σε tweet ότι ζήτησε από έναν εργαζόμενο στο ρωσικό προξενείο στην δυτική πόλη Πόζναν να εγκαταλείψει την χώρα.
«Το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε σήμερα αυτή την απόφαση με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας και σε συντονισμό με τη Γερμανία και τη Σουηδία να χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο πρόσωπο έναν εργαζόμενο στο γενικό προξενείο της Ρωσίας στο Πόζναν», υπογράμμισε το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Συμπληρωματικά, η Στοκχόλμη ενημέρωσε τη Μόσχα πως θα ζητηθεί από ένα μέλος του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας να εγκαταλείψει την Σουηδία.
«Αυτή είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στην απαράδεκτη απόφαση απέλασης ενός Σουηδού διπλωμάτη που απλώς εκτελούσε τα καθήκοντά του», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Anne Linde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης