Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Το Κρεμλίνο θέλει την αναγέννηση των σχέσεων Ρωσίας - ΕΕ, αλλά επί ίσοις όροις

Peskov (Ρωσία): Το Κρεμλίνο θέλει την αναγέννηση των σχέσεων Ρωσίας - ΕΕ, αλλά επί ίσοις όροις

Το Κρεμλίνο λέει ότι ενδιαφέρεται για την αναγέννηση των σχέσεων με την ΕΕ, αλλά υπεραμύνθηκε των απελάσεων ευρωπαίων διπλωματών

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την αναγέννηση των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την προϋπόθεση ότι θα λαμβάνονται υπόψιν τα συμφέροντα των δύο πλευρών και δεν θα χρησιμοποιούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά, δήλωσε σήμερα 8/2, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Dmitri Peskov, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε χθες, Κυριακή, επιστρέφοντας από την Μόσχα ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερική πολιτική Josep Borrell, ο οποίος δήλωσε πως η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται για έναν «πιο εποικοδομητικό» διάλογο με την ΕΕ.
«Η Ρωσία εξακολουθούσε και εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αναγέννηση την σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών.
Δεν διακόπηκαν με δική μας πρωτοβουλία οι σχέσεις αυτές.
Εμείς ξεκινάμε από το ότι είναι αναγκαίο να λαμβάνονται υπόψιν τα συμφέροντα του ενός και του άλλου, είμαστε κατηγορηματικά κατά της επέμβασης στα συμφέροντα ο ένας του άλλου και της εφαρμογής δύο μέτρων και δυο σταθμών», δήλωσε ο Peskov.
Ο Peskov πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο η Μόσχα προτίθεται «να ενεργήσει πολύ αποφασιστικά και ως προς το ζήτημα αυτό κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες».
«Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα θέλαμε κατά κάποιο τρόπο να απομακρυνθούμε ούτε ακόμη περισσότερο να επιδεινωθούν οι ούτως ή άλλως ισχνές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών. Αντίθετα ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη τους», κατέληξε ο Peskov.

Υπεραμύνθηκε των απελάσεων

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπεραμύνθηκε των απελάσεων των ευρωπαίων διπλωματών από την Ρωσία την περασμένη εβδομάδα (ενός Σουηδού, ενός Γερμανού και ενός Πολωνού».
«Η απέλαση των διπλωματών υπήρξε συνέπεια εκείνων των ενεργειών στις οποίες προέβησαν οι διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Μόσχα στο πλαίσιο των παράνομων ταραχών», είπε ο Peskov και προσέθεσε ότι «η Ρωσία έδειξε με σαφήνεια ότι παρόμοιες ενέργειες δεν προτίθεται να ανεχθεί»
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell επιστρέφοντας από τη Μόσχα εξέφρασε χθες, Κυριακή, τη μεγάλη ανησυχία του μετά την άρνηση των ρωσικών αρχών να κάνουν έναν «πιο εποικοδομητικό» διάλογο με την ΕΕ και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να «εξετάσουν τις συνέπειες», οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις.
«Οι ρωσικές αρχές δεν θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για έναν πιο εποικοδομητικό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι λυπηρό και θα πρέπει να εξετάσουμε τις συνέπειες.
Εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα και, ναι, αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις», έγραψε σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης