Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακόμη και τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία - Μετά την Politico και Guardian

Ακόμη και τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία - Μετά την Politico και Guardian
Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah κάνει λόγο για θύελλα αντιδράσεων στο ελληνικό πολιτικό πεδίο, αναφερόμενη και στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα
Σχετικά Άρθρα
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία δεν προκάλεσε τα σχόλια μόνο της Ελληνικής Κοινής Γνώμης, τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και των ξένων ΜΜΕ που έγραψαν σχετικό ρεπορτάζ αναφορικά με την ελλιπή τήρηση των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα μετά τα άρθρα των Politico και Guardian, αναφορές στο γεύμα Μητσοτάκη στο προαναφερθέν νησί υπάρχουν και στη γειτονική Τουρκία.
Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah κάνει λόγο για θύελλα αντιδράσεων στο ελληνικό πολιτικό πεδίο, αναφερόμενη και στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Screenshot_1_μι.png

Politico: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορείται ότι παραβίασε το lockdown... ξανά

Σάλος έχει προκληθεί για ακόμη μία φορά στην Ελλάδα, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς παραβίασε τους κανόνες του lockdown που επέβαλε η κυβέρνησή του.
Αυτό αναφέρει το Politico, με αφορμή το βίντεο και οι φωτογραφίες που άρχισαν να κυκλοφορούν το Σαββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε αυτά φαίνονται να δείχνουν στον Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί της Ικαρίας να παρευρίσκεται σε μια συγκέντρωση με 30-40 άτομα στο μπαλκόνι του σπιτιού ενός τοπικού βουλευτή από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο οποίος είναι επίσης γιατρός.

Επίσκεψη στην Ικαρία

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα απομακρυσμένα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων στο ανατολικό Αιγαίο το Σαββατοκύριακο για να επιβλέψει την πρόοδο του εμβολιασμού.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και αξιωματούχοι υγείας ήταν επίσης παρόντες στη συγκέντρωση.
Και αυτή η επίσκεψη έγινε το πρώτο Σαββατοκύριακο των σκληρών νέων περιορισμών σε πολλά μέρη της χώρας, όπως παρατηρεί το Politico.

Οι περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνηση

Αρκετές περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται σε lockdown από τον Νοέμβριο και δεν επιτρέπεται να παρευρεθούν σε συγκεντρώσεις ή να μετακινηθούν από τον ένα δήμο στον άλλο για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.
Επιτρέπεται μόνο να να πάνε στη δουλειά τους, να ψωνίσουν για είδη πρώτης ανάγκης, να επισκεφθούν έναν γιατρό ή να ασκηθούν κοντά στο σπίτι τους και σε ομάδες που δεν ξεπερνούν τα τρία άτομα.
Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ οι διοργανωτές μιας συγκέντρωσης 3.000 ευρώ.
Η αύξηση των κρουσμάτων ανάγκασε και πάλι την κυβέρνηση να ανακοινώσει νέους περιορισμούς την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021.

Το παλιό και το νέο λάθος του Μητσοτάκη

Ο Μητσοτάκης είχε προηγουμένως κατηγορηθεί ότι παραβίασε τους κανόνες lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν αντιμετώπισε σφοδρές αντιδράσεις για ορεινή ποδηλασία με τη σύζυγό του σε ένα δάσος γύρω από την Πάρνηθα, βόρεια της Αθήνας.
Μάλιστα πόζαρε σε για φωτογραφίες με αρκετούς περαστικούς - κανένας από αυτούς δεν φορούσε μάσκες.
Η συγκέντρωση για την Ικαρία καταγγέλθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία χαρακτήρισαν τις εικόνες «προκλητικές» και «προσβλητικές» και ο πρωθυπουργός «ανεύθυνα αλαζονικός».
«Ο σοφός άνθρωπος δεν κάνει το ίδιο λάθος δύο φορές», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, στο Instagram.
«Προφανώς δεν είναι επαναλαμβανόμενη πράξη απροσεξίας, αλλά δείχνει βαθιά αλαζονεία.
Είμαι στην εξουσία και κάνω ό, τι θέλω. Γιατί;
Επειδή μπορώ να το κάνω», έγραψε ο Τσίπρας.

"Τηρούνταν όλα τα μέτρα"

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης είπε ότι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, ελήφθησαν όλα τα προληπτικά μέτρα υγείας, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους και τα άτομα να φορούν μάσκες μεταξύ των γευμάτων.
Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των παρευρισκόμενων ήταν υψηλός επειδή ο πρωθυπουργός συνοδεύτηκε από την κυβερνητική αντιπροσωπεία από την Αθήνα, καθώς και από την ομάδα ασφαλείας τους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είπε ότι η κριτική της αντιπολίτευσης «στερείται σοβαρότητας», αλλά πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση, στις μελλοντικές εκδρομές του πρωθυπουργού, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η δημιουργία εσφαλμένης εντύπωσης».

Guardian: Βέλη δέχεται ο Μητσοτάκης για γεύμα με πάνω από 40 άτομα ενώ επέβαλε αυστηρό lockdown

Θέμα στη βρετανική εφημερίδα Guardian έγινε το πολυπληθές γεύμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία το Σάββατο 6/2/2021.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται επιθέσεις, καθώς παραβρέθηκε σε γεύμα με πάνω από 40 άτομα, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκαν αυστηρότεροι περιορισμοί για τους πολίτες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, καθώς γευμάτιζε σε σπίτι βουλευτή της ΝΔ στο λιμάνι της Ικαρίας
Τα 40 άτομα, που παραβρέθηκαν στο γεύμα, υπερβαίνουν κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο των εννέα ατόμων.

Παραβίαση του βασικού κανόνα

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νησί του Αιγαίου, προκειμένου να συναντήσει το ιατρικό προσωπικό και να παρακολουθήσει από πρώτο χέρι το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας.
Αλλά αυτή η επίσκεψη επισκιάστηκε γρήγορα από την είδηση ότι παραβιάστηκε ο βασικός κανόνας στο οπλοστάσιο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας στη διάρκεια ενός γεύματος στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβασε βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram, καταδικάζοντας την κυβέρνηση για «αλαζονεία», σημειώνει ο Guardian.
Ο Στεφανάδης, καρδιολόγος στο επάγγελμα, αναγνώρισε ότι ένα πλήθος είχε μαζευτεί αυθόρμητα έξω από το κτίριο για να δει τον πρωθυπουργό «από κοντά».
«Κατά τη διάρκεια του γεύματος, όλα τα μέτρα… παρατηρήθηκαν», είπε, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των ατόμων γύρω από κάθε τραπέζι περιοριζόταν αυστηρά και με τη χρήση μάσκας.

Κάμπτεται η υπομονή με τα μέτρα

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να βρίσκονται σε τετραψήφια νούμερα καθώς οι φόβοι αυξάνονται για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, τα περιοριστικά μέτρα ενισχύθηκαν το Σάββατο με μια απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 μ.μ. από τις 9 μ.μ.
Σε περισσότερες από 163.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid- και σχεδόν 6.000 θανάτους - η Ελλάδα έχει καλύτερα αποτελέσματα από τις περισσότερες χώρες.
Αλλά τρεις μήνες μετά το lockdown η υπομονή με τα περιοριστικά μέτρα κάμπτεται επίσης.
greece.JPG

Η εκδρομή στην Πάρνηθα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μησοτάκης βρίσκεται στο προσκήνιο για παραβίαση κανόνων που έχει θέσει η κυβέρνησή του, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία, προκειμένου να κερδίσουν πόντους.
Στις αρχές Δεκεμβρίου 2020, ο Έλληνας επικρίθηκε αφού εμφανίστηκαν εικόνες του που ποζάρουν με θαυμαστές κατά τη διάρκεια εκδρομής με ποδήλατο με τη σύζυγό του στην περιοχή Πάρνηθα βόρεια της Αθήνας,υπενθυμίζει ο Guardian.
greek_prime.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης