Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Forthnet: Η Αιτιολογημένη Γνώμη του ΔΣ για τη Δημόσια Πρόταση της Newco United

tags :
Forthnet: Η Αιτιολογημένη Γνώμη του ΔΣ για τη Δημόσια Πρόταση της Newco United
Στην δημοσιότητα έδωσε η Forthnet την Αιτιολογημένη Γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου αναφορικά με την υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση της Newco United Group. Στο €0,171 η εύλογη αξία.

Το διοικητικό συμβούλιο της Forthnet ακολουθώντας τρεις διαφορετικές μεθοδολογικές αποτιμήσεις, εκτιμά ότι η εύλογη αξία της μετοχής της Εταιρείας είναι στην τιμή 0,171 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την Αιτιολογημένη Γνώμη του ΔΣ για την Δημόσια Πρόταση της Newco United Group:

Η τελική αποτίμηση διαμορφώνεται από τα αποτελέσματα των τριών μεθοδολογιών αποτίμησης.
Μεταξύ των κυρίων μεθόδων αποτίμησης μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε στη μέθοδο πρόσφατων συναλλαγών συγκρίσιμων εταιρειών (Precedent Transactions Method).
Με βάση τα παραπάνω, η εκτίμησή του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου για την εύλογη αξία της μετοχής της Εταιρείας είναι στην τιμή €0,171 ανά μετοχή.
Το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης

Το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα, σύμφωνα με το Πληροφοριακό Δελτίο

(α) υπερβαίνει κατά 0,197% τη ΜΧΤΜ κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγούνται της 12ης Νοεμβρίου 2020, δηλαδή της ημερομηνίας κατά την οποία δημιουργήθηκε η υποχρέωση υποβολής Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου, λόγω της απόκτησης από τον Προτείνοντα δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας που υπερέβησαν το 1/3 επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου αυτής («Ημερομηνία Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης»),
(β) υπερβαίνει κατά 66,67% την ανώτατη τιμή ανά Μετοχή των €0,18 που κατέβαλε ο Προτείνων για την απόκτηση Μετοχών κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης, ενώ κανένα από τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα δεν απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της Ημερομηνίας Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης, και
(γ) υπερβαίνει κατά 91,08% την τιμή ανά Μετοχή που προέκυψε από την Αποτίμηση.
Ως προς το στοιχείο (γ), σημειώνεται ότι η αποτίμηση διενεργήθηκε καθόσον συνέτρεξε η προϋπόθεση (i) του άρθρου 9, παρ. 6, περίπτωση (β), δεύτερο εδάφιο του Νόμου, καθώς κατά τους 6 μήνες που προηγούνταν της Ημερομηνίας Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης οι πραγματοποιηθείσες συναλλαγές επί Μετοχών στο Χ.Α. δεν υπερέβησαν το 10% του συνόλου των Μετοχών, και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 0,461% του συνόλου αυτών.
Ως εκ τούτου, ο Προτείνων όρισε την EUROXX ως ανεξάρτητο αποτιμητή (“Αποτιμητής”) για τη διενέργεια αποτίμησης των Μετοχών και τη σύνταξη της Έκθεσης Αποτίμησης («Έκθεση Αποτίμησης»).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης