Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ίσως χρειαστούν παρεμβάσεις για την πρόσφατη αστάθεια στην αγορά

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ίσως χρειαστούν παρεμβάσεις για την πρόσφατη αστάθεια στην αγορά

Την έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένει η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών

Σχετικά Άρθρα

Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε, εάν χρειάζονται νέες πολιτικές ή κανονισμοί για την αντιμετώπιση της πρόσφατης αστάθειας στην αγορά, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen.
«Πρέπει πραγματικά να καταλάβουμε τι συνέβη και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εργάζεται σκληρά για να συντάξει μία έκθεση, την οποία όταν θα έχουμε, θα μπορούμε να διαπιστώσουμε, εάν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω νέων πολιτικών ή κανονισμών», σημείωσε η Yellen μιλώντας στο CNN.

«Να κατανοήσουμε τι συνέβη με τη Gmestop»

Η Yellen την Πέμπτη (4/2) είχε δηλώσει ότι, πριν η ίδια και οι ρυθμιστικές αρχές αναλάβουν δράση, πρέπει να κατανοήσουν καλά τι συνέβη στην αγορά με την περίπτωση της Gamestop,
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές μας λειτουργούν σωστά, αποτελεσματικά και οι επενδυτές είναι προστατευμένοι» είπε χαρακτηριστικά.

Επιταγές οικονομικού κινήτρου για ετήσια εισοδήματα 60.000 δολαρίων

Οι εργαζόμενοι με ετήσιο εισόδημα 60.000 δολαρίων το χρόνο, θα πρέπει να λάβουν τις λεγόμενες επιταγές οικονομικού κινήτρου, στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Λευκού Οίκου, κατά των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.
«Οι ακριβείς λεπτομέρειες για το πως αυτοί θα επιλεγούν, αναμένεται να αποφασιστούν, αλλά οι οικογένειες της μεσαίας τάξης χρειάζονται βοήθεια» δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών.
Είπε επίσης, ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο του ρίσκου από το πακέτο κινήτρων της οικονομίας, αναφορικά με την πρόκληση πληθωρισμού, αλλά δήλωσε:
«Έχουμε καλά εργαλεία να αντιμετωπίσουμε αυτό το ρίσκο αν προκύψει», σημείωσε.
Τόσο ή ίδια, όσο και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι ο κίνδυνος για την οικονομία θα είναι μικρός, σχετικά με τις προσπάθειες χορήγησης οικονομικών κινήτρων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης