Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέοι αντιμονοπωλιακοί κανόνες στην Κίνα – Στο στόχαστρο οι τεχνολογικοί γίγαντες

Νέοι αντιμονοπωλιακοί κανόνες στην Κίνα – Στο στόχαστρο οι τεχνολογικοί γίγαντες
Οι ρυθμίσεις αναμένεται να ασκήσουν νέα πίεση στις κορυφαίες διαδικτυακές υπηρεσίες της Κίνας

Νέες αντιμονοπωλιακές ρυθμίσεις θεσπίζουν οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας, στοχεύοντας σε διαδικτυακές πλατφόρμες και ενισχύοντας τους υφιστάμενους περιορισμούς για τους τεχνολογικούς γίγαντες της χώρας.
Οι νέοι κανόνες αποτελούν την επισημοποίηση ενός αντιμονοπωλιακού νομοσχεδίου, που υιοθετήθηκε τον Νοέμβριο και αποσαφηνίζουν μια σειρά μονοπωλιακών πρακτικών που οι ρυθμιστικές αρχές σκοπεύουν να καταργήσουν.
Οι ρυθμίσεις αναμένεται να ασκήσουν νέα πίεση στις κορυφαίες διαδικτυακές υπηρεσίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου όπως οι Taobao και Tmall της Alibaba Group ή JD.com.Θα καλύπτουν επίσης υπηρεσίες πληρωμών όπως το Ant Group Alipay ή το WeChat Pay της Tencent Holding.

Ενισχύονται οι περιορισμοί

Οι κανόνες απαγορεύουν στις εταιρείες μια σειρά συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένου του να υποχρεώνουν τους εμπόρους να επιλέγουν μεταξύ των κορυφαίων διαδικτυακών παικτών της χώρας, μια μακροχρόνια πρακτική στην αγορά.
Οι τελευταίες οδηγίες θα «σταματήσουν τις μονοπωλιακές συμπεριφορές στην οικονομία και θα προστατεύσουν τον θεμιτό ανταγωνισμό στην αγορά», επισημαίνει ο ρυθμιστικός φορέας SAMR.
Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι θα σταματήσει τις εταιρείες από τον καθορισμό τιμών, τον περιορισμό των τεχνολογιών και τη χρήση δεδομένων και αλγορίθμων για χειρισμό της αγοράς.
Η Κίνα άρχισε τους τελευταίους μήνες να επιταχύνει τον έλεγχο των τεχνολογικών γιγάντων της, αντιστρέφοντας μια κάποτε laissez-faire προσέγγιση, παρατηρεί το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης