Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «BBB» η Ρωσία, σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «BBB» η Ρωσία, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Ρωσίας

Σε «ΒΒΒ» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας η Fitch Ratings, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι αξιολογήσεις της Ρωσίας αντικατοπτρίζουν το αξιόπιστο και συνεπές πλαίσιο πολιτικής, έναν ισχυρό εξωτερικό ισολογισμό και ισχυρά δημόσια οικονομικά, συμπεριλαμβανομένων του χαμηλότατου επιπέδου χρέους/ΑΕΠ.
Τα παραπάνω αντισταθμίζει η χαμηλή δυνητική αύξηση του ΑΕΠ, η αδύναμη διακυβέρνηση, η υψηλή εξάρτηση από τα βασικά εμπορεύματα και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι.
Το σταθερό οutlook αντικατοπτρίζει την πολιτική απάντηση τόσο στο σοκ του Covid-19 όσο και την ακραία αστάθεια στις τιμές πετρελαίου.
Η ισχυρή δέσμευση για τον πληθωρισμό, η ευελιξία συναλλαγματικών ισοτιμιών και η συνετή δημοσιονομική στρατηγική υποστηρίζει την αυξημένη ανθεκτικότητα της Ρωσίας στα σοκ και τη μείωση του αντίκτυπου της αστάθειας των τιμών πετρελαίου στην οικονομία.
Η ρωσική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,1% το 2020.
Η Fitch προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 3% το 2021 και στο 2,7% το 2022 -δυνητική ανάπτυξη στο 1,2%.
Η καλή κεφαλαιακή θέση του ρωσικού τραπεζικού τομέα και η καλή κερδοφορία, βοήθησαν να απορροφήσει το σοκ της πανδημίας διατηρώντας παράλληλα την πιστωτική αύξηση.
Ο δείκτης CET1 ήταν γενικά σταθερός στο 14% το 2020.
Η Fitch αναμένει μέτρια αύξηση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (10,2% στο τέλος του 3ου τριμήνου 2020) το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης