Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του βραζιλιάνικου στελέχους του κορωνοϊού

Ισπανία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του βραζιλιάνικου στελέχους του κορωνοϊού
Οι αρχές της Ισπανίας έκαναν γνωστό ότι εντοπίστηκε κρούσμα του βραζιλιάνικου στελέχους

Με ανακοίνωσή τους οι αρχές της Ισπανίας έκαναν γνωστό ότι ένα πρώτο κρούσμα του βραζιλιάνικου στελέχους του νέου κορωνοϊού εντοπίστηκε στην περιοχή της Μαδρίτης.
Στην Ισπανία, όπου οι περιφέρειες είναι αρμόδιες για τα θέματα υγείας, είναι η πρώτη φορά που ένα κρούσμα του βραζιλιάνικου στελέχους επιβεβαιώνεται επισήμως από μια περιφέρεια.
Τουλάχιστον δύο κρούσματα του νοτιοαφρικανικού στελέχους καταγράφηκαν προσφάτως στη χώρα.
Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε την ώρα που η κυβέρνηση της Ισπανίας περιόρισε αυστηρά, από την Τετάρτη, τις αφίξεις από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. Μονάχα οι επιβάτες που έρχονται από τις δύο αυτές χώρες και έχουν ισπανική υπηκοότητα ή υπηκοότητα Ανδόρας, είτε διαμένουν στην Ισπανία ή στην Ανδόρα μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία.
Το πρώτο κρούσμα με το βραζιλιάνικο στέλεχος του ιού, που καταγράφηκε στην περιοχή της Μαδρίτης, αφορά έναν 44χρονο άνδρα, ο οποίος έφθασε στη χώρα από τη Βραζιλία στις 29 Ιανουαρίου, στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, αναφέρουν οι ισπανικές αρχές σε ένα δελτίο τύπου.
Έχοντας επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με ένα αρνητικό PCR τεστ, στη συνέχεια διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό κατά την άφιξή του, προτού λίγο μετά ανιχνευτεί στον 44χρονο το βραζιλιάνικο στέλεχος.
Το βρετανικό στέλεχος έχει ήδη εξαπλωθεί στην Ισπανία, όπου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 449 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη καταγραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης