Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Θα σπάσουν ρεκόρ τα πράσινα ομόλογα το 2021 - Αύξηση +39%

Moody’s: Θα σπάσουν ρεκόρ τα πράσινα ομόλογα το 2021 - Αύξηση +39%
Η έκδοση πράσινων ομολόγων θα αυξηθεί κατά 39% το 2021, σύμφωνα με τη Moody’s
Σχετικά Άρθρα

H έκδοση πράσινων ομολόγων, social bonds και sustainable bonds το 2021 αναμένεται να φτάσει το ποσό ρεκόρ των 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων –αύξηση 32%– έναντι 491 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκδόθηκαν το 2020, σύμφωνα με νέα έκθεση της Moody's Investors Service.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Moody’s, «προβλέπουμε την έκδοση πράσινων ομολόγων 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων, social bonds 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων και sustainable bonds 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αναμένουμε ότι η έκδοση πράσινων ομολόγων θα αυξηθεί κατά 39% φέτος καθώς η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει και οι εκδότες επιδιώκουν όλο και περισσότερο τη χρηματοδότηση χρέους για φιλικά προς το περιβάλλον έργα».
Τα βιώσιμα ομόλογα ενδέχεται να αντιπροσωπεύουν το 8-10% της συνολικής έκδοσης ομολόγων το 2021, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Moody's, καθώς μάλιστα αντιστοιχούσαν στο 5,5% των εκδόσεων το 2020.
Η Moody's αναμένει ότι τα social bonds θα αυξηθούν κατά 6% το 2021, ενώ η έκδοση sustainable bonds θα ενισχυθεί κατά 58%.

Sustainable bonds

Τα ομόλογα που συνδέονται με την αειφορία παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική, καθώς προσφέρουν στους εκδότες περισσότερη ευελιξία.
Οι εταιρείες θα επιδιώξουν να χρηματοδοτήσουν τα σχέδιά τους για την ενεργειακή μετάβαση με «φιλικά» προς το περιβάλλον ομόλογα, όπως τα sustainable bonds.
Από την άλλη, οι κυβερνήσεις στηρίζουν τέτοιου είδους πολιτικές, καθώς εστιάζουν ολοένα και περισσότερο στην κλιματική αλλαγή, συνδέοντας τα σχέδια οικονομικής ανάκαμψης με στόχους αειφόρου ανάπτυξης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοταστεί

Η Ευρώπη θα συνεχίσει να πρωτοστατεί με την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, ενώ οι πολιτικές της κυβέρνηση Biden είναι εξίσου ευνοϊκές για επιλογές βιώσιμης χρηματοδότησης και πράσινες επενδύσεις.
Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η Κίνα, με το 14ο Πενταετές Σχέδιό της για μηδενισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης