Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Το 2024 θα επιστρέψει σε προ-πανδημίας επίπεδα η αεροπορική κίνηση στην περιοχή ΕΜΕΑ

Fitch: Το 2024 θα επιστρέψει σε προ-πανδημίας επίπεδα η αεροπορική κίνηση στην περιοχή ΕΜΕΑ
Έκθεση της Fitch Ratings για την αεροπορική κίνηση στην περιοχή ΕΜΕΑ

Το 2024 αναμένεται να επιστρέψει σε προ-πανδημίας επίπεδα η αεροπορική κίνηση στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), εκτιμά σε έκθεσή της η Fitch Ratings, αναθεωρώντας επί τα χείρω την προηγούμενη πρόβλεψή της.
Ωστόσο, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υπογραμμίζει ότι οι low-cost αεροπορικές (όπως οι Wizz Air, Ryanair) θα παρουσιάσουν γρηγορότερη ανάκαμψη και θα επιστρέψουν σε προ-πανδημίας επίπεδα τους επόμενους 12 με 24 μήνες.
«Οι περιορισμοί αεροπορικών ταξιδιών που σχετίζονται με την πανδημία από ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα καθυστερήσουν την ανάκαμψη της κίνησης των αεροπορικών εταιρειών το α’ εξάμηνο 2021.
Μειώσαμε την πρόβλεψη των επιβατικών χιλιομέτρων (RPK) για το 2021, παρόλο που αναμένουμε ακόμη πλήρη ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών έως το 2024.
Η πρόσφατη αύξηση των περιορισμών των αεροπορικών ταξιδιών που σχετίζονται με την πανδημία από ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς και η επέκταση των lockdown σε πολλές χώρες, μειώνουν τη ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών.
Στην αναθεωρημένη πρόβλεψή μας, αναμένουμε ότι η ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών για τις αεροπορικές εταιρείες στην EMEA θα είναι περίπου 55% χαμηλότερη το 2021 από ό, τι το 2019», σχολιάζει ο οίκος.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης