Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Εκτός της συνεδρίασης των ειδικών το θέμα των σχολείων

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Εκτός της συνεδρίασης των ειδικών το θέμα των σχολείων
Στο πώς θα λειτουργεί η αστυνομία των πανεπιστημίων αναφέρθηκε η υπ.Παιδείας

Τη θέση πως το θέμα της λειτουργίας των σχολείων δεν είναι στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας διατύπωσε η υπ.Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Σε δηλώσεις της στο Θέμα Fm η κα.Κεραμέως εμφανίστηκε βέβαιη ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, καθώς το πρόβλημα της μετάδοσης του ιού δεν είναι μεγάλο.
Όπως είπε, προς το παρόν, δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των Γυμνασίων και των Λυκείων.
«Τα ποσοστά θετικότητας στα τεστ που γίνονται είναι στο 0,23%, τα κλειστά τμήματα είναι στο 0,29%, ενώ τα κλειστά σχολεία είναι στο 0,5%» ανέφερε η κα.Κεραμέως, η οποία απηύθυνε πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές άνω των 16 ετών να εγγραφούν στην πλατφόρμα εθελοντικής εξέτασης και να κάνουν τα τεστ.
Όπως είπε η υπουργός, «γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ», τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο αφού δίνει την αντίστοιχη εικόνα των ασυμπτωματικών φορέων.

Πώς θα λειτουργεί η αστυνομία στα ΑΕΙ

Η κα.Κεραμέως αναφέρθηκε και στο πώς θα λειτουργεί η αστυνομία στα ΑΕΙ.
Όπως είπε, το νέο σώμα θα είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για τις εστίες παραβατικότητας που υπάρχουν σε κάποια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα λειτουργεί προληπτικά και αποτρεπτικά για την εκτέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ θα έχει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με την αστυνομία, ώστε να επεμβαίνουν πιο γρήγορα όταν χρειάζεται.
Διευκρίνισε πάντως ότι η παρουσία της αστυνομίας αυτής δεν αφορά σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα αλλά σε συγκεκριμένα που παρατηρούνται συχνά τέτοια φαινόμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης