Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πιθανό να κυριαρχήσει η βρετανική μετάλλαξη covid – Στους 456.000 οι νεκροί

ΗΠΑ: Πιθανό να κυριαρχήσει η βρετανική μετάλλαξη covid – Στους 456.000 οι νεκροί
Εφιαλτικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των θυμάτων
Σχετικά Άρθρα
Την εξαιρετικά ανησυχητική εκτίμηση ότι η βρετανική μετάλλαξη του covid, η οποία θεωρείται και πιο θανατηφόρα από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), είναι πιθανό να κυριαρχήσει επί του αρχικού στελέχους του ιού, τις επόμενες εβδομάδες στις ΗΠΑ διατύπωσε ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci.
«Μια πρόσφατη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι αυτή η μετάλλαξη μπορεί να είναι πιο θανατηφόρα με την έννοια ότι κάνει τους ανθρώπους να ασθενούν περισσότερο και άρα να οδηγεί περισσότερους στον θάνατο.
Μπορεί να κυριαρχήσει επειδή φαίνεται ότι είναι πολύ αποτελεσματική στο να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο» είπε ο Fauci υποστηρίζοντας πως ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί η διασπορά της είναι να τηρούνται τα μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, κοκ) καθώς και να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό περισσότεροι άνθρωποι.
«Έχουμε μια πιθανότητα, έχουμε την ικανότητα, να τη σταματήσουμε, πριν γίνει κυρίαρχη» υποστήριξε ο Fauci.

Εφιαλτικοί αριθμοί

Πάντως, τα στοιχεία από την πορεία της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά ανησυχητικά.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περίπου 120.000 νέα κρούσματα ενώ καταγράφηκαν και 4.941 νέοι θάνατοι, από τους υψηλότερους αριθμούς που έχουν καταγραφεί έως σήμερα.
Συνολικά, οι ΗΠΑ μετρούν σχεδόν 456.000 θανάτους επί συνόλου 26,7 εκατομμυρίων μολύνσεων.
Υπενθυμίζεται πως τα CDC προβλέπουν πως οι θάνατοι στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να φτάσουν τους 534.000 έως τις 27 Φεβρουαρίου, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει περίπου έναν θάνατο κάθε λεπτό από την έναρξη της πανδημίας, τη στιγμή που επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον έχουν κάνει την εφιαλτική πρόβλεψη για 654.000 νεκρούς έως την 1η Μαΐου.
Όσον αφορά τα εμβόλια, μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί 57,5 εκατομμύρια εμβόλια, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί 35,2 εκατομμύρια δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης