Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Δραματική η κατάσταση στην οικονομία – Να υπάρξει γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους

Χαρίτσης: Δραματική η κατάσταση στην οικονομία – Να υπάρξει γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους
Χαρίτσης: Δραματική η κατάσταση στην πραγματική οικονομία
«Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία είναι δραματική, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και μεγαλύτερο εργοδότη στη χώρα» δήλωσε Αλέξης Χαρίτσης -στον ρ/στ «Alpha Radio 98.9».
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις δυσοίωνες βλέπουν δυσοίωνες και τις αυριανές τους προοπτικές, αναφερόμενος και στην έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ σύμφωνα με την οποία, οι Έλληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι οι πιο απαισιόδοξοι από όλους τους ευρωπαίους συναδέλφους τους».
«Στα πρόθυρα κατάρρευσης βρίσκονται πλέον δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις» συνέχισε ο βουλευτής Μεσσηνίας, «με κλάδους όπως η εστίαση και το λιανεμπόριο να αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης».
«Αντίθετα με υπουργούς της κυβέρνησης που επιτείνουν την σύγχυση και την ανασφάλεια με τις αντιφατικές δηλώσεις τους σε τηλεπαράθυρα, εδώ και μήνες επαναλαμβάνουμε ότι προέχει η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων».
«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων, στήριξη των θέσεων εργασίας και επιδότηση της επαγγελματικής στέγης, ευθυγραμμίζονται με τα αιτήματα της αγοράς και των παραγωγικών φορέων» υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, ενώ έκανε λόγο για «ανάγκη υλοποίησης κλαδικών προγραμμάτων ενίσχυσης, ώστε να μην ανταγωνίζονται οι επιχειρήσεις μεταξύ τους».
«Η κυβερνητική εμμονή στην μετάθεση των υποχρεώσεων και το νέο δανεισμό, οδηγεί τις επιχειρήσεις σε συσσώρευση υποχρεώσεων» συνέχισε «την στιγμή που πολλές έχουν ήδη προϋπάρχοντα βάρη».
Στο μεταξύ, ο Αλ. Χαρίτσης μίλησε για «νέα γενιά κόκκινων δανείων που αθροίζουν ήδη σε πολλά δισ. ευρώ», τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάταξη της οικονομίας αν δεν υπάρξει γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της κρίσης σε δόσεις, με πρόβλεψη για απομείωση της βασικής οφειλής».
«Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο και για το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι με ασφάλεια» επισήμανε ο ίδιος.
«Αν η κυβέρνηση είχε εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμπροσθοβαρούς στήριξης της οικονομίας, όπως έχουμε ζητήσει εξαρχής, όλα θα ήταν πιο εύκολα σήμερα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης