Διεθνή

BBC προς Κίνα: Αβάσιμες οι κατηγορίες για fake news και ιδεολογική προκατάληψη στη μετάδοση γεγονότων

BBC προς Κίνα: Αβάσιμες οι κατηγορίες για fake news και ιδεολογική προκατάληψη στη μετάδοση γεγονότων
Η Κίνα υπέβαλε αυστηρά διαβήματα προς το BBC για αυτό που χαρακτήρισε fake news κάλυψη της COVID-19, και κάλεσε το βρετανικό δίκτυο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη
Σχετικά Άρθρα

Το βρετανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC δήλωσε σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, πως επιμένει στη «σωστή και δίκαιη μετάδοση» των γεγονότων στην Κίνα και απέρριψε πλήρως τις κατηγορίες του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών για ψευδείς ειδήσεις (fake news) ή ιδεολογική προκατάληψη.
Η Κίνα δήλωσε σήμερα 4/2, πως υπέβαλε "αυστηρά διαβήματα" προς το British Broadcasting Corporation (BBC) για αυτό που χαρακτήρισε "fake news" κάλυψη της COVID-19, και κάλεσε το βρετανικό δίκτυο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε για την κάλυψη της 29ης Ιανουαρίου για τον κορονοϊό λέγοντας πως το BBC πρόσφατα "συνέδεσε την πανδημία με την πολιτική" και "αναμάσησε θεωρίες για συγκάλυψη από την Κίνα".
Είπε πως το χρηματοδοτούμενο από το δημόσιο BBC χρησιμοποίησε ένα βίντεο για να πει πως το κινεζικό τμήμα αποτροπής [της εξάπλωσης] του ιού χρησιμοποίησε βία για να επιβάλει τον νόμο, ενώ στην πραγματικότητα το βίντεο έδειχνε μια άσκηση κατά της τρομοκρατίας.

Να ανακαλέσει το ΒΒC ζήτησε η Κίνα

"Η Κίνα καλεί το γραφείο στο Πεκίνο του BBC να λάβει σοβαρά υπόψη τη θέση της Κίνας", ανέφερε το υπουργείο.
Το BBC θα πρέπει "να σταματήσει να τρέφει ιδεολογική προκατάληψη, να σταματήσει να δυσφημεί την Κίνα, να διατηρεί επαγγελματική δεοντολογία και να κάνει αντικειμενική, δίκαιη μετάδοση γεγονότων για την Κίνα".
To BBC είπε πως επιμένει στη "σωστή και δίκαιη μετάδοση των γεγονότων στην Κίνα και απορρίπτει πλήρως αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες για fake news ή ιδεολογική προκατάληψη".
"Το BBC είναι ο διεθνής ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία στον κόσμο, μεταδίδοντας σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο περισσότερων από 400 εκατ. ανθρώπων κάθε εβδομάδα χωρίς φόβο ή εύνοια", προστίθεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης