Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπανάκι από Αμερικανό ναύαρχο: «Ανοικτό» το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου με Κίνα ή Ρωσία

Καμπανάκι από Αμερικανό ναύαρχο: «Ανοικτό» το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου με Κίνα ή Ρωσία
Το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ έχει μείνει πίσω, σε σχέση με τα νέα πυρηνικά της Ρωσίας αναφέρει ο ναύαρχος Charles Richard
Σχετικά Άρθρα

Προβληματισμένος εμφανίστηκε Αμερικανικός ναύαρχος που διοικεί τη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ, την υπηρεσία που είναι άμεσα υπεύθυνη για την πυρηνική αναχαίτιση, ενώ καλεί το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της χώρας να βρουν νέους τρόπους διαχείρισης των απειλών Ρωσίας και Κίνας.
Θεωρεί μάλιστα «υπαρκτή πιθανότητα» το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου.
Πιο αναλυτικά, ο ναύαρχος Charles Richard προειδοποίησε πως Μόσχα και Πεκίνο «έχουν αρχίσει να προκαλούν επιθετικά τις διεθνείς συμβάσεις» και μάλιστα «με τρόπους που δεν έχουμε ξαναδεί από τον κολοφώνα του Ψυχρού Πολέμου».
«Υπάρχει μια υπαρκτή πιθανότητα να κλιμακωθεί μια περιφερειακή κρίση με τη Ρωσία ή την Κίνα σε σύρραξη που να περιλαμβάνει και πυρηνικά όπλα».
Ειδικά αν οι δύο δυνάμεις αντιληφθούν οποιαδήποτε ήττα ως απειλή για το καθεστώς ή το κράτος.
Αυτά γράφει ο ναύαρχος στο τεύχος Φεβρουαρίου του «Proceedings», του μηνιαίου περιοδικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
«Συνεπώς ο αμερικανικός στρατός πρέπει να αλλάξει το βασικό του δόγμα από ‘‘η πυρηνική εμπλοκή δεν είναι πιθανή’’ σε ‘‘η πυρηνική εμπλοκή είναι μια πολύ πιθανή πραγματικότητα’’, δρώντας έτσι ώστε να αποτραπεί μια τέτοια πιθανότητα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ανησυχία και από τις κυβερνοεπιθέσεις

Ο Charles Richard λέει ακόμα πως το διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό εμφανίζεται ασταθές, καλώντας το υπουργείο Άμυνας «να θέσει νέες προτεραιότητες για αυτά τα ενδεχόμενα».
Αυτό που τον ανησυχεί είναι οι ολοένα και περισσότερες «κυβερνοεπιθέσεις και απειλές στο Διάστημα» από την Κίνα και τη Ρωσία, αλλά και οι στρατιωτικές επενδύσεις τους σε «προωθημένα όπλα, μεταξύ αυτών και πυρηνικά».
Ενώ αναφέρει επίσης πως το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ έχει μείνει πίσω, σε σχέση με τα νέα πυρηνικά της Ρωσίας, αποκαλώντας το «απογοητευτικό».

www.bankingnews,gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης