Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ταραντίλης: Τα δεδομένα για την covid αλλάζουν από ώρα σε ώρα - Καθήκον μας να προσαρμοζόμαστε

Ταραντίλης: Τα δεδομένα για την covid αλλάζουν από ώρα σε ώρα - Καθήκον μας να προσαρμοζόμαστε
Προτεραιότητα μας η προστασία της δημόσιας υγείας υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως τα δεδομένα για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού αλλάζουν ώρα με την ώρα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι καθήκον μας να προσαρμοζόμαστε.
«Όπως έχουμε πει από την αρχή της πανδημίας, η εξέλιξή της είναι δυναμική και δεν ακολουθεί γραμμική πορεία.
Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα, λαμβάνει τις εισηγήσεις των ειδικών και αποφασίζει προληπτικά τα απαραίτητα μέτρα» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ.Ταραντίλης.

Προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η ανάκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων λειτουργιών της εκπαίδευσης και της οικονομίας.
Επίσης, όσο η επιδημιολογική κατάσταση μας υποχρεώνει σε επιβολή περιοριστικών μέτρων τόσο η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται καθώς και των ανέργων» υποστήριξε ο κ.Ταραντίλης.

Αλλάζουν από ώρα σε ώρα τα δεδομένα

«Τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα.
Συνήθως αλλάζουν πιο γρήγορα προς το χειρότερο και πιο αργά προς το καλύτερο.
Καθήκον μας να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα σε αυτές τις αλλαγές.
Κοιτάμε τα δεδομένα και την Παρασκευή το πρωί θα υπάρξει η εισήγηση των ειδικών και θα αποφασίσει η κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ.Ταραντίλης.
Ερωτηθείς για το ποιο θα είναι το στοιχείο που θα σημάνει «συναγερμό» και θα οδηγήσει σε καθολικό lockdown, ο κ.Ταραντίλης είπε πως «είναι ο ρυθμός μεταβολής των δεδομένων που έχουμε».
Για το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας πριν από τις 21:00 στην Αττική ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «η εισήγηση της επιτροπής βγαίνει από την πλειοψηφία των ειδικών».
«Περιμένουμε ως κυβέρνηση την εισήγηση της επιτροπής, που θα βγει από τη συνάντηση αύριο το πρωί» επεσήμανε ο κ.Ταραντίλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης