Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας: Καταστροφικά τα στοιχεία για την επιδημία – Δεν έχουμε πολλές επιλογές

Σύψας: Καταστροφικά τα στοιχεία για την επιδημία – Δεν έχουμε πολλές επιλογές
Θα έχουμε μεγάλο συνωστισμό εάν κλείσουμε την Αττική από τις 18:00 το απόγευμα είπε ο κ.Σύψας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως «τα στοιχεία είναι καταστροφικά, όχι απλώς ανησυχητικά» μετά και ενημέρωση που έκανε χθες στη Βουλή ο Σ. Τσιόδρας για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Ν. Σύψας, ο οποίος υποστήριξε πως «δεν έχουμε πολλές επιλογές, αν θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα».
«Προτεραιότητα είναι οι ζωές των ανθρώπων, η οικονομία ξαναφτιάχνεται» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σύψας, τονίζοντας πως στην αυριανή σύσκεψη της επιτροπής «θα μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα».
«Δεν μπορώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις, αλλά όλα θα συζητηθούν» είπε ο καθηγητής ερωτηθείς για το αν θα προταθεί το κλείσιμο των σχολείων.
Όπως είπε, το άνοιγμα των γυμνασίων είχε προαποφασιστεί, για τις «κόκκινες» περιοχές, όπου θα παρέμεναν κλειστά τα λύκεια, μετά από δύσκολη συζήτηση στην επιτροπή και με τη «ρητή αναγραφή ότι μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή η απόφασή μας».
«Τον τελευταίο καιρό παίρνουμε πολλές αναφορές για συρροές κρουσμάτων σε σχολεία.
Τα σχολεία αντανακλούν την επιδημία της κοινότητας» είπε ο κ.Σύψας, αναφέροντας πως βάσει στοιχείων «η βρετανική μετάλλαξη ενδεχομένως να μολύνει περισσότερο τα παιδιά».

Δύσκολη η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 στην Αττική

Ως προς την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και στην Αττική, ο Ν.Σύψας σημείωσε πως το θέμα ετέθη στην προηγούμενη σύσκεψη, αλλά τα στοιχεία από του συγκοινωνιολόγους, έδειξαν ότι, «αν κλείσουμε στις 6, θα έχουμε μεγάλο συνωστισμό».
Ερωτηθείς για το αν θα εισηγηθεί η Επιτροπή ολικό lockdown, τύπου Μαρτίου, είπε ότι, «η εμπειρία μας λέει ότι ήταν το μόνο που δούλεψε, όλα τα υπόλοιπα απλά βοήθησαν».
«Είναι η πιο δραστική λύση που έχουμε, αλλά βεβαίως η οικονομική απώλεια είναι τεράστια.
Είναι στο τραπέζι και θα συζητηθεί.
Δεν λύνεται το πρόβλημα, απλώς μεταφέρεται χρονικά» είπε ο κ.Σύψας, επισημαίνοντας ότι «το έχουμε εξηγήσει: όλο το χειμώνα θα είμαστε με το «ακορντεόν, γιατί αυτό υπαγορεύει ο ιός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης