Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη: «Πανδημία» σε ναυάγια super-deals αξίας 78,3 δισ. δολ. τον Ιανουάριο 2021

Ευρώπη: «Πανδημία» σε ναυάγια super-deals αξίας 78,3 δισ. δολ. τον Ιανουάριο 2021

Οι γαλλικές συμφωνίες που ακυρώθηκαν περιλαμβάνουν τις επιχειρήσεις Atos και Carrefour

Σχετικά Άρθρα

Στο ποσό - ρεκόρ των 78,3 δισ. δολ εκτοξεύθηκε η αξία των ευρωπαϊκών deals, τα οποία ναυάγησαν τον πρώτο μήνα του έτους υποστηρίζει το Bloomberg με βάση στοιχεία που επεξεργάστηκε πρακτορείο για τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις στη Γηραιά Ηπειρο και δημοσίευσε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον Ιανουάριο, ο σχετικός αριθμός αυξήθηκε κατά περισσότερο από 500% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία
.
Γαλλία

Με διαφορά, τα μεγαλύτερα «θύματα» καταγράφηκαν στη Γαλλία καθώς τo μακράν σημαντικότερο ακυρωθέν deal ήταν αυτό της καναδική αλυσίδας σούπερ μάρκετ Alimentation Couche-Tard με την γαλλική Carrefour, αξίας 20 δισ. δολαρίων.
Εξίσου ενδεικτική είναι και η περίπτωση της τεχνολογικής εταιρείας Atos, η οποία τελευταία στιγμή διέκοψε τις συζητήσεις για την εξαγορά, αξίας 6,5 δισ. δολαρίων, της αμερικανικής DXC Technology.

Κυριαρχία

Παρόμοια εξέλιξη είχε και η προσπάθεια της αμερικανικής MGM Resorts, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των καζίνο, να υποβάλλει προσφορά ύψους 11 δισ. δολαρίων για την βρετανική Entain.
Την ίδια ώρα, θολό είναι το τοπίο σχετικά με την πρόταση εξαγοράς της GrandVision από την EssilorLuxottica, η οποία κατασκευάζει τα γνωστά γυαλιά ηλίου Ray-Ban καθώς η τελευταία ανησυχεί για την επιρροή που θα ασκήσει η κρίση της πανδημίας στο μέλλον της GrandVision.
Παγκοσμίως, το ύψος των ακυρωθέντων deals, στα οποία εμπλέκονται ευρωπαϊκές εταιρείες, κυμαίνεται σε 86 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους.
Τον Ιανουάριο, η Visa. αποχώρησε από την εξαγορά χρηματοοικονομικής εταιρείας Plaid Inc. ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω αντιρρήσεων των αντιμονοπωλιακών αρχών.
O χειρότερος Ιανουάριος για τα deals από το 2007
.deals.PNG

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης