Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρεμβάσεις σε 7.000 επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο – Μητσοτάκης: Μπορούν να κάνουν τη διαφορά…

Παρεμβάσεις σε 7.000 επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο – Μητσοτάκης: Μπορούν να κάνουν τη διαφορά…
Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας
Σχετικά Άρθρα

Παρεμβάσεις σε 7.000 σημεία αυξημένης επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο προβλέπει μεταξύ άλλων το Εθνικό Σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας που παρουσίασε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.
Στην τοποθέτηση του ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για φιλόδοξους στόχους στο εθνικό σχέδιο, ώστε να διορθωθούν άμεσα τα αρνητικά στατιστικά που εμφανίζει η χώρα μας στον τομέα των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, ενώ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα, ύψους 30 εκατομμυρίων, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για σημειακές παρεμβάσεις σε 7.000 σημεία αυξημένης επικινδυνότητας ανά την επικράτεια.
«Πρόκειται για μικρές παρεμβάσεις, οι οποίες μπορούν, ωστόσο, να κάνουν την διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο», υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας πως πολλά ατυχήματα συμβαίνουν εντός των πόλεων ή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Οριζόντιες πολιτικές

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι χρειάζονται αποτελεσματικές οριζόντιες πολιτικές, που στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα και δύνανται να λύσουν θέματα συντονισμού και επίτευξης συγκεκριμένων στόχων ανά διακριτούς τομείς πολιτικής, ιδίως εκεί, όπου εμπλέκονται πολλά Υπουργεία.
Υπογράμμισε, μάλιστα, τη σημασία, που ο ίδιος προσδίδει στην διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, καθ όσον πλέον το μάθημα της οδικής ασφάλειας εντάσσεται οργανωμένα στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων.
«Τα παιδιά επηρεάζουν και τις συμπεριφορές των ενηλίκων, τα νέα παιδιά θα επηρεάσουν και τους γονείς τους» τόνισε ο πρωθυπουργός, που σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα και η αντίληψη του τι σημαίνει οδηγώ ένα αυτοκίνητο ή μία μοτοσικλέτα.

Να αναμορφωθεί το σύστημα εξετάσεων

Σε αυτό το σημείο έκανε ειδική μνεία στην αναμόρφωση του συστήματος εξετάσεων και πόσο καθοριστικό είναι τα νέα παιδιά να αντιμετωπίζουν την όλη διαδικασία αλλά και τις εξετάσεις ως ένα στάδιο, κατά το οποίο θα μάθουν να οδηγούν.
«Είναι κρίσιμο να κοιτάξουμε μπροστά και να αγκαλιάσουμε την πρόοδο της τεχνολογίας και τις αλλαγές στις συνήθειες μετακίνησης, που επιβάλλει η μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στη σημασία της υιοθέτησης και εφαρμογής ενός σύγχρονου κώδικα κανόνων, αλλά και την αλλαγή στην οδική συμπεριφορά μας, που αυτός θα επιφέρει.
«Πολλά ατυχήματα - και τέτοια δυστυχώς, απαντώνται αρκετά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κρήτη - οφείλονται σε ατομικές επιλογές, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, αλλά και το γεγονός, πως δεν φοράμε ζώνη και κράνος.
Πάνω από όλα πρέπει να σκεφθούμε πως η αλλαγή συμπεριφοράς στον δρόμο συνεπάγεται σεβασμό στους συμπολίτες μας και την οικογένεια μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης