Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vodafone: Πτώση 4,7% στα έσοδα το γ' 3μηνο χρήσης του 2021

tags :
Vodafone: Πτώση 4,7% στα έσοδα το γ' 3μηνο χρήσης του 2021

Η Vodafone ετοιμάζει IPO της ευρωπαϊκής θυγατρικής της, Vantage Towers, μέσα στο α' εξάμηνο του 2021

Ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Vodafone κατάφερε να έχει αύξηση των οργανικών εσόδων του στο τρίτο τρίμηνο χρήσης του 2021, αντιστρέφοντας την πτωτική τάση του προηγούμενου τριμήνου.

Αναλυτικότερα, η εταιρία αύξησε τα συνολικά της έσοδα από υπηρεσίες κατά 0,4% σε οργανική βάση (-0,4% το προηγούμενο τρίμηνο).
Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 11,201 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,7% σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με τη Vodafone, τα προσαρμοσμένα EBITDA για το σύνολο της χρήσης 2021, που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, αναμένονται μεταξύ 14,4 δισ. και 14,6 δισ. ευρώ, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα κυμαίνονται περί τα 5 δισ. ευρώ.

Τι σχολίασε ο CEO της Vodafone, Nick Read:

«Χαίρομαι που ο Όμιλος επέστρεψε στην αύξηση των εσόδων του από υπηρεσίες το τρίτο τρίμηνο ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης εμπορικής ορμής, η οποία επηρέασε όλη την επιχείρησή μας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αγοράς μας στη Γερμανία.
Η καλή απόδοση των συναλλαγών μας υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη μας στις προοπτικές για ολόκληρο το έτος.
Έχουμε σημειώσει περαιτέρω πρόοδο στις στρατηγικές μας προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της IPO του Vantage Towers στις αρχές του 2021, η οποία παραμένει σταθερά σε καλό δρόμο και τώρα θα συμπεριλάβει το 50% της συμμετοχής μας στην κοινοπραξία πύργων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Telefonica.
Συνεχίζω να είμαι περήφανος για τη σκληρή δουλειά των συναδέλφων μου, και για τη βιομηχανία ευρύτερα, καθώς έχουν διατηρήσει τις κοινωνίες συνδεδεμένες και υποστηρίζουν βασικούς τομείς, όπως η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη.
Η Vodafone έχει, έως τώρα, συνεισφέρει πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ από την έναρξη της πανδημίας, μέσω άμεσων συνεισφορών και υπηρεσιών σε είδος σε όσους έχουν ανάγκη, και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την κοινωνία να ανακάμψει και να οικοδομηθεί ισχυρότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης