Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζες και Μυτιληναίος στο επίκεντρο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Τράπεζες και Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Η θετική ψυχολογία που επικρατεί στο εξωτερικό αναμένεται να βοηθήσει την ελληνική αγορά
Σχετικά Άρθρα

Η αδυναμία που έδειξαν χθες οι μετοχές των τραπεζών, οι οποίες δεν κράτησαν τα υψηλά ημέρας της συνεδρίασης, τις βάζουν ξανά στο επίκεντρο.
Με τις αγορές του εξωτερικού να έχουν ανακάμψει σημαντικά μετά την πρόσφατη διόρθωσή τους το ΧΑ δεν έχει καταφέρει να αλλάξει τη βραχυπρόθεσμη τάση και να περάσει πάνω από τις 775 μονάδες.
Το στοίχημα για τη σημερινή συνεδρίαση είναι η συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων στα βαριά χαρτιά και η αφύπνιση των τραπεζικών μετοχών προκειμένου να ξεπεραστεί η αντίσταση του γενικού δείκτη.
Ο χαμηλός τζίρος των προηγούμενων ημερών προβληματίζει με τους αναλυτές να σημειώνουν πως αν δεν ενισχυθεί δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν αντιστάσεις.
Ωστόσο, για σήμερα περιμένουν ανοδική κίνηση υποστηριζόμενη από την τάση που επικρατεί στο εξωτερικό.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Μυτιληναίος, καθώς ανακοινώνει αύριο αποτελέσματα χρήσης 2020.

Euroxx
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί οδηγούμενο από τις διεθνείς τάσεις, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να αυξήσει τις ανησυχίες για αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να συνεχίσουν την ανοδική τους κίνηση λόγω της επανεμφάνισης της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου στις διεθνείς αγορές.

Beta
Καθώς ο όγκος των συναλλαγών αυξάνεται περιμένουμε μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση παρά την μεταβλητότητα του τραπεζικού κλάδου λόγω ειδησεογραφίας.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, όσο ο ΓΔ βρίσκεται κάτω από τις 774 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κάτω από τις 468 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 740 και 730 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 760 και 775 μονάδες. Η Μυτιληναίος ανακοινώνει αύριο αποτελέσματα 4ου τριμήνου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης