Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παγώνει η Reggeborgh το σχέδιο εξάσκησης της option με Μπόμπολα – Όλοι χωρούν στα ΔΣ… πλην της Invesco

Παγώνει η Reggeborgh το σχέδιο εξάσκησης της option με Μπόμπολα – Όλοι χωρούν στα ΔΣ… πλην της Invesco
Ο μεγαλύτερος μέτοχος η Invesco δεν έχει καμία συμμετοχή και το 14,5% δηλαδή η Reggeborgh ασκεί τον πλήρη έλεγχο στον Ελλάκτωρ.
Σχετικά Άρθρα

O ολλανδικός όμιλος Reggeborgh πάγωσε το σχέδιο να εξασκήσει την option του Λεωνίδα Μπόμπολα ο οποίος κατέχει το 12,55% των μετοχών της Ελλάκτωρ.
Ο Μπόμπολας είχε υπογράψει συμφωνία για ετεροχρονισμένη εξάσκηση της option έως τις αρχές Μαρτίου 2021, που ανέρχεται σε 12,55% των μετοχών ή 26,88 εκατ μετοχές της Ελλάκτωρ με τον ολλανδικό όμιλο Reggeborgh που επικράτησε στην μάχη των μετόχων στην Ελλάκτωρ.
Ουδέποτε αναφέρθηκε τιμή εξάσκησης, φήμες έφεραν την Reggeborgh να έχει προτείνει τιμή εξάσκησης 2,10 με 2,20 ευρώ αλλά τώρα δεν υφίσταται το θέμα αυτό γιατί ούτε η Reggeborgh, ούτε ο Μπόμπολας θέλουν να εξασκηθεί η option.
Tο βασικό ερώτημα είναι ήθελε ποτέ η Reggeborgh να εξασκήσει την option του Λεωνίδα Μπόμπολα;

Με Ηλέκτωρ και μέλος στο ΔΣ στον Άκτωρ δηλώνει ικανοποιημένος

Μάλιστα ο Λεωνίδας Μπόμπολας θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Ηλέκτωρ της εταιρίας απορριμμάτων ενώ συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της κατασκευαστικής Άκτωρ.
Οπότε όλο αυτό το σενάριο που καλλιεργήθηκε περί εξάσκησης… απλά δεν θα εξασκηθεί.
Η Reggeborgh κατέχει το 14,5% των μετοχών της Ελλάκτωρ και έχει διορίσει 5μέλες διοικητικό συμβούλιο ενώ στις 2 Φεβρουαρίου 2021 διορίστηκε και το διοικητικό συμβούλιο της Άκτωρ.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ένας μικρομέτοχος που ήταν πάντα σε σύγκρουση με την παρελθούσα διοίκηση Καλλιτσάντση ανέλαβε την θέση του Προέδρου και στενός του συνεργάτης διευθύνων σύμβουλος.
Και ενώ η εξάσκηση της option μας αφήνει χρόνους, ο Λεωνίδας Μπόμπολας δηλώνει ικανοποιημένος που επανήλθε στον Ελλάκτωρ και πήρε την εκδίκηση του.
Το πιο σημαντικό όλων όμως είναι ότι στον Ελλάκτωρ ο μέτοχος μειοψηφίας με 14,5% που δεν εξασκεί την option του Μπόμπολα αλλά διαθέτει κρυφούς συμμάχους περίπου 10% μαζί με την Barclays, τις τράπεζες που δεν ξέρουν αλλά ψήφισαν και τώρα υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση από την Reggeborgh…αποφασίζει για τα πάντα και ο μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 25,57% η Invesco δεν συμμετέχει πουθενά.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος η Invesco δεν έχει καμία συμμετοχή και το 14,5% ασκεί τον πλήρη έλεγχο στον Ελλάκτωρ.

Μια υπόθεση εργασίας

Υποθέτουμε λαμβάνοντας υπόψη την απαίτηση των τραπεζών, ότι άπαξ και απορρίφθηκε η πρόταση για αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ ευρώ, προσεχώς θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση που θα καθορίσει το ύψος της αύξησης κεφαλαίου π.χ. στα 100 ή 150 εκατ ευρώ.
Προφανώς και τα 50 εκατ ευρώ που πρότεινε ο Καλλιτσάντσης σχετίζονται με τις ρήτρες του ομολογιακού των 650 εκατ ευρώ.
Υποθέτουμε ότι για να υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου 100-150 εκατ θα απαιτηθεί μεγάλο discount το οποίο χρηματιστηριακοί παράγοντες υπολογίζουν σε -50%.
Αξιολογώντας την τρέχουσα τιμή της Ελλάκτωρ στα 1,34 ευρώ - αρχές Ιανουαρίου ήταν 1,77 ευρώ - σημαίνει 0,60 ευρώ εκτιμώμενη τιμή αύξησης κεφαλαίου.
Εάν υπάρχει άλλο εναλλακτικό σχέδιο η Reggeborgh θα πρέπει να το καταθέσει ώστε οι επενδυτές να ενημερωθούν.

Το νέο διοικητικό σχήμα της Άκτωρ

Το νέο διοικητικό σχήμα που θα αναλάβει το management της εταιρείας Άκτωρ, κατασκευαστικής εταιρείας και θυγατρικής της Ελλάκτωρ, πρότεινε ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh.
Το νέο σχήμα αποτελείται από τους εξής:

1) Παναγιωτόπουλος, προτεινόμενος Πρόεδρος: Είναι μικρομέτοχος στην Ελλάκτωρ, διαθέτει δική του κατασκευαστική εταιρεία.

2) Κωτούλας, διευθύνων σύμβουλος: Είναι μηχανικός και συνεργάτης του Παναγιωτόπουλου στην ίδια εργοληπτική εταιρεία.

3) Μπόμπολας, ως μη εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

4) Σαραντόπουλος, της γνωστής πρώην κατασκευαστικής εταιρείας, δραστηριοποιήθηκε στην ενέργεια και αποσύρθηκε.

5) Τούμπουρος, ως μη εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο: Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με εταιρείες της Reggeborgh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης