Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Διαδεδομένα τα βασανιστήρια και τα καταναγκαστικά έργα στη Βόρεια Κορέα

ΟΗΕ: Διαδεδομένα τα βασανιστήρια και τα καταναγκαστικά έργα στη Βόρεια Κορέα
Βασανιστήρια και καταναγκαστικά έργα στη Βόρεια Κορέα

Τα βασανιστήρια και τα καταναγκαστικά έργα είναι διαδεδομένα στις φυλακές της Βόρειας Κορέας, γεγονός που συνιστά πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ανακοίνωσε σήμερα 3/2 η υπηρεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Η έκθεση, η οποία δημοσιεύεται επτά χρόνια μετά την έρευνα-ορόσημο του ΟΗΕ, η οποία διαπίστωσε την διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, αναφέρει ακόμη ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων που διαχειρίζονται οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να υφίστανται παρότι οι πληροφορίες είναι λιγοστές.
"Όχι μόνο επικρατεί ατιμωρησία, αλλά συνεχίζονται οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πιθανόν να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Michel Bachelet, η Ύπατη Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η ίδια κάλεσε τις διεθνείς δυνάμεις να επιδιώξουν την δικαιοσύνη και να εμποδίσουν νέες παραβιάσεις.
Η έκθεση κάνει έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να καταγγείλει την ΛΔ Κορέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ή να συστήσει ένα ad hoc δικαστήριο.
"Η λογοδοσία για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνεχιζόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν θα πρέπει να είναι μια δευτερεύουσα σκέψη στο να προσέλθει η Βόρεια Κορέα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", δήλωσε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ravina Shamdasani.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, μιλώντας στο NBC News, δήλωσε ότι επιπλέον κυρώσεις μπορούν να επιβληθούν στη Βόρεια Κορέα συντονισμένα με τους συμμάχους των ΗΠΑ ως ένας τρόπος προς την αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου.
Άλλα μέσα περιλαμβάνουν ακαθόριστες διπλωματικές πρωτοβουλίες, είπε.
Η Βόρεια Κορέα αρνείται την ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης για πολιτικούς κρατούμενους και τον περασμένο Ιούλιο κατήγγειλε την Βρετανία επειδή ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εναντίον δύο οργανισμών που σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση εμπλέκονταν σε καταναγκαστική εργασία, βασανιστήρια και δολοφονίες σε αυτά τα στρατόπεδα.
Η έκθεση του ΟΗΕ, επικαλούμενη συνεντεύξεις με πρώην κρατούμενους, αναφέρει ότι συνεχίζει να λαμβάνει "συστηματικές και αξιόπιστες καταγγελίες για την συστημική επιβολή βαριάς σωματικής και ψυχικής βλάβης στους κρατούμενους με ξυλοδαρμούς, στέρηση τροφής και άλλα στα κέντρα κράτησης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης