Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα - Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του βρετανικού στελέχους του κορωνοϊού

Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα - Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του βρετανικού στελέχους του κορωνοϊού
Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας έχει ανακαλύψει 11 περιπτώσεις, όπου η βρετανική μετάλλαξη έχει… μεταλλαχθεί και πλησιάζει τη νοτιοαφρικανική

Έντονη ανησυχία προκαλούν στην επιστημονική κοινότητα οι εξελίξεις από το μέτωπο του κορωνοϊού, καθώς οι Βρετανοί ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του βρετανικού στελέχους.
Ειδικότερα, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας έχει ανακαλύψει 11 περιπτώσεις, όπου η βρετανική μετάλλαξη έχει… μεταλλαχθεί και πλησιάζει τη νοτιοαφρικανική.
«Πρόκειται για αλλαγές στη δομή του, ίδιες με εκείνες που παρατηρούνται στην νοτιοαφρικανική και τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη και σημειώνουν ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τόσο ο εμβολιασμός όσο και η φυσική ανοσία εκείνων που έχουν ήδη νοσήσει θα αποδειχθούν λιγότερο αποτελεσματικά» αναφέρουν οι επιστήμονες.
Αυτό σημαίνει ότι άτομα που έχουν προσβληθεί στο παρελθόν από τον ιό θα μπορούσαν να προσβληθούν ξανά. Επίσης, οι επιστήμονες συνεχίζουν τις αναλύσεις για να διαπιστώσουν το βαθμό προστασίας του οργανισμού έναντι αυτών των μεταλλάξεων από τα υπάρχοντα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης