Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκδόσεις ομολόγων 14 δισ. δολ. σχεδιάζει η Apple καθώς το κόστος δανεισμού βρίσκεται στο ναδίρ

Εκδόσεις ομολόγων 14 δισ. δολ. σχεδιάζει η Apple καθώς το κόστος δανεισμού βρίσκεται στο ναδίρ

Θα εκδώσει μεταξύ άλλων 40ετή ομόλογα ενώ ήδη δανείζεται με επιτόκιο 1,84% - Στόχος η επιστροφή ρευστότητας στους μετόχους 

Σχετικά Άρθρα
Ομόλογα 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να εκδώσει η Apple προκειμένου να επωφεληθεί από το φθηνό κόστος δανεισμού, βγαίνοντας στην αγορά για τρίτη φορά από τον Μάιο καθώς σχεδιάζει να επιστρέφει περισσότερο ρευστό στους μετόχους της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021.
Η εταιρεία αναμένεται να εκδώσει μια σειρά έξι ομολόγων, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg

Η τακτικη

Το μεγαλύτερο τμήμα της έκδοσης χρέους θα έχει ωρίμαση 40 ετών, με το κόστος δανεισμού να κινείται 95 μονάδες βάσης πάνω από τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, αφού εξέτασε αρχικά ένα spread μεταξύ 115 και 120 μονάδων βάσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες.
Μέχρι το 2020, η Apple δεν έβγαινε στις αγορές περισσότερο από μία φορά ετησίως, από το 2017.
Ωστόσο, η μείωση των αποδόσεων σε ιστορικά χαμηλά έδωσαν την ώθηση στην εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως να αλλάξει τακτική, καθώς συνεχίζει δυναμικά τις επαναγορές ιδίων μετοχών και τη διανομή μερισμάτων.

Το κόστος

Τα υποδιαπραγμάτευση 40ετές ομόλογο της Apple, ωρίμανσης 2060 έχει επιτόκιο 2,55%, και διαπραγματευόνταν την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου με spread 89 μονάδες βάσης έναντι των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, σύμφωνα με την Trace
Μια εταιρεία που έχει ενταχθεί στη μέση επενδυτική βαθμίδα μπορεί να δανειστεί με επιτόκιο 1,86% για περίπου εννέα χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη Bloomberg Barclays.
Αυτό είναι μικρότερο απο το 1,94% με το οποίο η Apple δανείστηκε τον προηγούμενο Αύγουστο.

Οι στόχοι

Ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της επαναγοράς μετοχών και της καταβολής μερισμάτων.
Μπορεί επίσης η ρευστότητα να χρησιμοποιηθεί στη χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης, κεφαλαιουχικών δαπανών, επαναγοράς και αποπληρωμής χρέους.
Η Apple στοχεύει να μειώσει την καθαρή θέση της εταιρείας ως προς τη ρευστότητα, κυρίως μέσω καταβολής μερισμάτων στους μετόχους.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2020 στα έσοδα ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά.

Κερδοφορία

Τα στελέχη της εταιρείας δεν προχώρησαν επίσημη πρόβλεψη για την κερδοφορία η οποία θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, αλλά προειδοποίησαν ότι η αύξηση των πωλήσεων από την AirPods και άλλες συσκευές έχει επιβραδυνθεί την τρέχουσα περίοδο.
Η Goldman Sachs, η JPMorgan Chase. και η Morgan Stanley θα αναλάβουν ανάδοχοι της έκδοσης των ομολόγων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης