Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο Donald Trump δεν μας λείπει στο Twitter

Λευκός Οίκος: Ο Donald Trump δεν μας λείπει στο Twitter
Ο Donald Trump «δεν μας λείπει στο Twitter», δηλώνει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Ο εξοστρακισμός του Donald Trump από το Twitter καθιστά ευκολότερη την αρχή της διακυβέρνησης από τον Joe Biden;
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki απέφυγε να απαντήσει ευθέως.
«Δεν μπορώ να πω ότι μας λείπει από το Twitter», σχολίασε.
«Ίσως δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, αλλά αφιερώνουμε ελάχιστο χρόνο να συζητάμε ή να σκεφτόμαστε τον πρόεδρο Trump, τον τέως πρόεδρο Trump για να είμαστε ξεκάθαροι», συνέχισε. «Πιστεύω ότι είναι ένα ερώτημα που θα έπρεπε να θέσετε στους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου», πρόσθεσε η Psaki, αναφερόμενη στις πιέσεις που ασκούσε ο τέως πρόεδρος, μέσω των αναρτήσεών του, σε στελέχη του κόμματός του.

Για Biden

Στην ερώτηση αν ο Λευκός Οίκος: Ο Donald Trump δεν μας λείπει στο Twitter τάσσεται υπέρ της αναστολής λειτουργίας του λογαριασμού του προκατόχου του, η Psaki απάντησε:
«Αυτήν την απόφαση την έλαβε το Twitter».
Το Twitter, η πλατφόρμα που υπήρξε, τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του όσο και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, το κυριότερο εργαλείο επικοινωνίας του Trump ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία του λογαριασμού @realDonaldTrump δύο ημέρες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου. Ανέλαβε επίσης το δύσκολο έργο να διαγράψει τους χρήστες που επαναλαμβάνουν θεωρίες συνωμοσίας περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες επικρίσεις, όχι μόνο εκ μέρους των υποστηρικτών του Trump αλλά και από ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις που ανησυχούν για τη δύναμη που συγκεντρώνουν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να ελέγχονται από πουθενά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης