Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο -30% οδηγούν τη GameStop οι περιορισμοί της Robinhood

Στο -30% οδηγούν τη GameStop οι περιορισμοί της Robinhood
Υπό στενή παρακολούθηση οι συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα
Βουτιά πάνω από 30% σημειώνει η μετοχή της GameStop σήμερα, 1 Φεβρουαρίου 2021, Δευτέρα, ανατρέποντας το +18% που σημείωνε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Ωστόσο, η μετοχή προέρχεται από ένα ράλι της τάξεως του 1.625% τον Ιανουάριο, προκαλώντας την απώλεια από την αγορά σχεδόν 20 δισ. δολαρίων ως αντιστάθμιση κεφαλαίων με αρνητικές θέσεις έναντι της μετοχής, σύμφωνα με στοιχεία της S3 Partners.

Τι πυροδότησε την πτώση

Η Robinhood και άλλες εφαρμογές διαπραγμάτευσης συνεχίζουν να περιορίζουν την αγορά συμβολαίων μετοχών και option της GameStop, καθώς και εκείνων που έχουν εμπλακεί στις επιλογές των social media traders, μετά από μια εβδομάδα εξαιρετικά ευμετάβλητων συναλλαγών εξαιτίας μιας φρενίτιδας λιανικού εμπορίου με τίτλο "WallStreetBets".
Η Robinhood επέβαλε επίσης περιορισμούς για τις μετοχές των AMC Entertainment, BlackBerry, Koss, Express, Nokia, Genius Brands International και Naked Brand Group.

Υπό στενή παρακολούθηση οι συναλλαγές

Η Robinhood ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απαγορεύει στους επενδυτές να αγοράσουν τις εν λόγω μετοχές, και τους επιτρέπει μόνο να πουλήσουν.
Μετά το κλείσιμο της Wall Street, το trading app γνωστοποίησε την πρόθεσή της να επιτρέψει κάποιες συναλλαγές, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και μπορεί να προσαρμόσει τις αποφάσεις της ανάλογα με τις ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης