Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Χάρης Θεοχάρης: Η εικόνα που έχουμε για τη φετινή τουριστική σεζόν είναι ενθαρρυντική

tags :
Χάρης Θεοχάρης: Η εικόνα που έχουμε για τη φετινή τουριστική σεζόν είναι ενθαρρυντική
Ο Χάρης Θεοχάρης αναδεικνύει το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί ο τουρισμός εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης
Τη σημασία δημιουργίας ενός πιστοποιητικού απόδειξης εμβολιασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα διευκολύνει τη μετακίνηση των ταξιδιωτών, καθώς και το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχθεί ο τουρισμός εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού.
«Δεν μιλάμε για ένα διαβατήριο, δηλαδή ένα έγγραφο που αν δεν το έχεις, δεν μπορείς να ταξιδέψεις. Μιλάμε για ένα πιστοποιητικό το οποίο μας επιτρέπει τουλάχιστον οι πόροι που έχουμε, που είναι τα τεστ που κάνουμε, όλες αυτές οι διαδικασίες οι οποίες είναι πεπερασμένες και δεν μπορούμε φυσικά να τους έχουμε στο 100% των ανθρώπων, να εστιάζονται στους υπόλοιπους, οι οποίοι δεν είναι τόσο καλά καλυμμένοι όπως όσοι έχουν εμβολιαστεί», τονίζει ο υπουργός Τουρισμού.
Σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε: «Εμείς δίνουμε τις δικές μας προδιαγραφές με ένα τριπλό επίπεδο ασφαλείας, με τις υπογραφές, με το QR Code, με την ψηφιακή υπογραφή και με την υπηρεσία στην οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε τρίτος απ’ όλο τον κόσμο να βεβαιώσει τη γνησιότητα του εγγράφου που προσφέρεται είτε τυπωμένο, είτε ψηφιακό. Αυτό μας επιτρέπει να πούμε ότι διασφαλίζεται και σε αυτό το επίπεδο υγειονομικά την κάθε χώρα.
Διότι όταν ξέρει ότι αυτό είναι πράγματι ένα έγγραφο και το επιβεβαιώνει τη στιγμή που έχει τον άνθρωπο μπροστά του ο ελεγκτής καταλαβαίνετε ότι μπορεί να χειριστεί την κάθε υπόθεση όπως πρέπει, είτε είναι πλαστό, είτε είναι πραγματικό. Συνεπώς όλα αυτά λύνονται, η τεχνολογία καλώς ή κακώς μας τα επιτρέπει, ζούμε στην εποχή που μπορούν να γίνουν στα σημεία εισόδου».
Αναφερόμενος στην πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, ο υπουργός Τουρισμού σχολιάζει: «Η εικόνα που έχουμε είναι ενθαρρυντική από τη μία πλευρά, με την έννοια ότι η χώρα μας είναι στο μυαλό και όλες οι μελέτες λένε ότι είναι στην πρώτη πεντάδα. Η εικόνα που έχουμε από τους ίδιους τους tour operators είναι ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον. Φυσικά ζούμε στην περίοδο του lockdown που ακόμα τα μέτρα αυστηροποιούνται σε διάφορες χώρες, βλέπουμε ότι όλες οι χώρες είναι σε μια ανάστροφη διαδικασία».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89344

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης