Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μαρία Κακαλή, δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου: Στοχεύουμε στην ανάδειξη οικολογικών μονοπατιών που υπάρχουν στο νησί μας

tags :
Μαρία Κακαλή, δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου: Στοχεύουμε στην ανάδειξη οικολογικών μονοπατιών που υπάρχουν στο νησί μας
Τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται νέες υποδομές φιλοξενίας
Για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νησί και για τη στρατηγική που ακολουθεί ο δήμος στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος εν γένει μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η Μαρία Κακαλή, δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου.
«Πάμε πολύ καλά όσον αφορά το κομμάτι του τουρισμού. Το καλοκαίρι του 2020 ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι όχι μόνο για το νησί, για όλους», τονίζει η δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται νέες υποδομές φιλοξενίας.
«Υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νησί μας, έχουμε έρθει σε επαφή με εταιρείες. Εμάς όταν κατασκευάστηκε το καινούργιο μας λιμάνι είχε προβλεφθεί να δημιουργηθεί χώρος για υδατοδρόμιο», προσθέτει.
«Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί παράταση της τουριστικής σεζόν. Όλοι οι επισκέπτες που γνωρίζουν το νησί ξεκινάνε να έρχονται και να επισκέπτονται τον τόπο μας από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Στις προτάσεις μας και στις προσπάθειές μας είναι να αναδειχθούν κάποια οικολογικά μονοπάτια, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νησί μας. Έχουμε κάνει μια πρόταση, έχει βρεθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο και τώρα προσπαθούμε να κάνουμε όλη αυτή τη γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου να μπορέσουμε να το δημοπρατήσουμε κιόλας για να βρεθεί ο ανάδοχος. Γενικά όμως φαίνεται ότι το νησί μας το επιλέγουν άνθρωποι οι οποίοι αγαπάνε πάρα πολύ τη φύση, θέλουν να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και με τον εαυτό τους και όποιος θέλει να συναντήσει μιας αυθεντικότητα σε έναν τόπο μας επιλέγει», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Μαρία Κακαλή.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89506

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης