Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: 200 συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά του lockdown και των κλειστών συνόρων

Βέλγιο: 200 συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά του lockdown και των κλειστών συνόρων
Το Βέλγιο κλείνει από 1η Φεβρουαρίου ως 1η Μαρτίου τα σύνορα τους για τα μη απαραίτητα ταξίδια
Σχετικά Άρθρα

Σκληρή ήταν η απάντηση της αστυνομίας στη διαδήλωση κατά του lockdown στο Βέλγιο. Συνέλαβε 200 άτομα που διαδήλωναν στο κέντρο των Βρυξελλών διαλύοντας τη συγκέντρωση κατά των περιοριστικών μέτρων, την ώρα που από αύριο Δευτέρα (1/2) το Βέλγιο κλείνει τα σύνορα του σε ταξιδιώτες εκτός ΕΕ.
Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir οι συλλήψεις έγιναν μετά την επέμβαση της αστυνομίας για τη διάλυση απαγορευμένων διαδηλώσεων κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και την περιοχή Mont des Arts των Βρυξελλών.

Κλειστά ως την 1η Μαρτίου τα σύνορα

Οι Αρχές είχαν απαγορεύσει την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων εν μέσω ανησυχιών για την διασπορά του κορωνοϊού. Ένας εκ των διοργανωτών, ο Jos Jr συμμορφώθηκε σημειώνοντας σε ανάρτησή του στο Facebook ότι διαφωνεί με τα επεισόδια που σημειώνονται συχνά σε τέτοιες κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με έντονα κριτική διάθεση «κάποια υπέρ αυστηρά μέτρα, που δεν επιτρέπουν την επαναλειτουργία με ασφάλεια συγκεκριμένων τομέων».
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Alexander De Croo, αποφάσισε να κλείσει μέχρι την 1η Μαρτίου τα σύνορα της χώρας για τα μη απαραίτητα ταξίδια, ενώ σε ισχύ παραμένει η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, η υποχρεωτική τηλε-εργασία και το λουκέτο σε εστιατόρια και μπαρ, ενώ σε ορισμένους δήμους της χώρας ισχύουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης