Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Ινδία απαγορεύει το Bitcoin και σχεδιάζει το εθνικό της κρυπτονόμισμα

Η Ινδία απαγορεύει το Bitcoin και σχεδιάζει το εθνικό της κρυπτονόμισμα
Το νομοσχέδιο της ινδικής κυβέρνησης για τα ψηφιακά νομίσματα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να εγκριθεί
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση της Ινδίας σχεδιάζει να καταθέσει νομοσχέδιο στην Κάτω Βουλή της χώρας, που θα απαγορεύει τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα όπως το Βitcoin και θα προβλέπει την δημιουργία εθνικού ψηφιακού νομίσματος.
Το εν λόγω νομοσχέδιο κινείται στην κατεύθυνση δημιουργίας «ενός πλαισίου για τη δημιουργία του επίσημου ψηφιακού νομίσματος που θα εκδοθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας», αναφέρει το CNBC.
Επιπλέον το σχέδιο νόμου επιδιώκει την απαγόρευση όλων των ιδιωτικών κρυπτονομισμάτων στην Ινδία, ωστόσο, επιτρέπει ορισμένες εξαιρέσεις για την προώθηση της υποκείμενης τεχνολογίας του κρυπτονομίσματος και των χρήσεών του.
Με τον πρωθυπουργό Narendra Modi, το δεξιό κόμμα Bhartiya Janata έχει επί του παρόντος τον έλεγχο των δύο κοινοβουλίων της Ινδίας (το Lok Sabha και το Rajya Sabha), δίνοντας στο νομοσχέδιο μια ισχυρή πιθανότητα να εγκριθεί.

Αρνητική στάση στα κρυπτονομίσματα

Η αξία του Bitcoin αυξήθηκε περισσότερο από 20% στα 38.566 δολάρια, μετά την κίνηση του Elon Musk να σημειώσει το hashtag. #bitcoin.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά, που οι Ινδοί ακολουθούν μία τόσο κάθετη θέση απέναντι στα κρυπτονομίσματα.
Το 2018, μια επιτροπή της ινδικής κυβέρνησης συνέστησε την απαγόρευση όλων των ιδιωτικών κρυπτονομισμάτων και πρότεινε ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών για τους παραβάτες.
Την ίδια χρονιά, ο τότε υπουργός Οικονομικών της Ινδίας, Arun Jaitley, δήλωνε:
«Η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα ή νόμισμα και θα λάβει όλα τα μέτρα για την εξάλειψη της χρήσης αυτών, που έχουν στόχο τη χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων ή ως μέρος του συστήματος πληρωμών».
Οι ρυθμιστικές αρχές της Ινδίας απαγόρευσαν προσωρινά τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα, μετά από μία σειρά παράνομων δραστηριοτήτων το 2018 αλλά η πολιτική αυτή ανατράπηκε από το
Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας τον Μάρτιο του 2020.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης