Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη συγκέντρωση κατά του lockdown στην Ουγγαρία – Ανοίγουν εστιατόρια, παρά την απαγόρευση

Μεγάλη συγκέντρωση κατά του lockdown στην Ουγγαρία – Ανοίγουν εστιατόρια, παρά την απαγόρευση
Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τουλάχιστον 100 εστιατόρια σχεδιάζουν την επαναλειτουργία τους, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση τους προειδοποίησε με βαριά πρόστιμα
Σχετικά Άρθρα

Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί εργαζόμενοι στην εστίαση πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή (31/1/2021) στη Βουδαπέστη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid.
Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τουλάχιστον 100 εστιατόρια σχεδιάζουν την επαναλειτουργία τους, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση τους προειδοποίησε με βαριά πρόστιμα.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Viktor Orban ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα, μόνο εάν ο αριθμός των κρουσμάτων Covid μειωθεί ή εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα στην ΕΕ αυτήν την εβδομάδα που υπέγραψε συμφωνία για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V και το αντίστοιχο κινεζικό της Sinopharm.
Τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνουν βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εστιατορίων και καφέ πλην του delivery.

«Μαζική καταστροφή επιχειρήσεων»

Για «μαζική καταστροφή επιχειρήσεων» έκαναν λόγο οι διοργανωτές της κινητοποίησης.
Η Ουγγαρία, με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων, έχει αναφέρει συνολικά 367.586 κρούσματα και 12.524 θανάτους.
Οι νέες λοιμώξεις μειώθηκαν αλλά πάνω από 3.500 πολίτες εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σημειώνει το Reuters.
Οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες, αλλά αγνόησαν τους κανόνες που απαγορεύουν τις δημόσιες συναθροίσεις, οπότε η αστυνομία άρχισε να ζητά έγγραφα από τους διαδηλωτές.
Τα εστιατόρια, που επαναλειτουργούν παράνομα, αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 17.000 δολάρια και εξάμηνο λουκέτο.
«Άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν αν δεν αντέξουμε τους περιορισμούς για μερικές εβδομάδες ακόμη, δεν είναι λύση κάποιοι να βγαίνουν έξω και να παραβιάζουν τους κανόνες», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης