Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Σταδιακή χαλάρωση του lockdown – Τι ανοίγει στο Όσλο στις 3 Φεβρουαρίου

Νορβηγία: Σταδιακή χαλάρωση του lockdown – Τι ανοίγει στο Όσλο στις 3 Φεβρουαρίου
Από την Τετάρτη 3/2 τα καταστήματα που δεν βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν

Στη σταδιακή χαλάρωση του lockdown που έχει επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού στην περιοχή της πρωτεύουσας θα προχωρήσει η νορβηγική κυβέρνηση, επιτρέποντας το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων και την επανέναρξη ορισμένων δραστηριοτήτων αναψυχής από τις 3 Φεβρουαρίου.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Bent Høie, «oι μολύνσεις μειώνονται συνεχώς στη Νορβηγία και τώρα έχουμε καλύτερη γενική εικόνα για το ξέσπασμα και την εξάπλωση».
Σημειώνεται ότι το ξέσπασμα ενός πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, που αρχικά εντοπίστηκε στη Βρετανία, οδήγησε στην επιβολή αυστηρότερων μέτρων, όπως το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων για πρώτη φορά στην πανδημία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η κατάσταση μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα Όσλο παραμένει αβέβαιη, ωστόσο, και η χαλάρωση θα είναι ως εκ τούτου σταδιακή.
Έτσι, από την Τετάρτη 3/2 τα καταστήματα που δεν βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, όπως και τα εστιατόρια, αν και δεν θα επιτρέπεται να σερβίρουν αλκοόλ.
Στα σχολεία θα αρθούν κάποιοι περιορισμοί και έτσι θα γίνεται περισσότερη διδασκαλία διά ζώσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης