Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε Aaa η Γερμανία, σταθερό το outlook

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε Aaa η Γερμανία, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Γερμανίας από τη Moody's Investors Service

Σε «Aaa» (ανώτατη) επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας η Moody's Investors Service, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται:

1) Την πολύ υψηλή ικανότητα της Γερμανίας να εφαρμόζει αποτελεσματικές δημοσιονομικές πολιτικές και να αναπτύσσει τα μεγάλα φορολογικά της αποθέματα για να περιορίσει τον αντίκτυπο του σοκ από τον COVID-19.
Η εκτίμηση του οίκου για την υψηλή οικονομική ισχύ υποστηρίζεται από τη μεγάλη και πολύ ανταγωνιστική οικονομία της Γερμανίας που οδηγεί σε πολύ υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.
(2) Το εξαιρετικό προφίλ χρέους που αντισταθμίζει τον αντίκτυπο της αύξησης του δημόσιου χρέους.
(3) Τους πολύ ισχυρούς θεσμούς και διακυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται από την υψηλή ικανότητα απορρόφησης κραδασμών και το αξιόπιστο ιστορικό αντιστροφής των αρνητικών τάσεων χρέους στο παρελθόν.

Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την άποψη της Moody’s ότι οι κίνδυνοι για το πολύ ισχυρό πιστωτικό προφίλ της χώρας μετριάζονται αποτελεσματικά από την πολύ υψηλή οικονομική της ισχύ, τις πολύ ευνοϊκές δημοσιονομικές μετρήσεις και την ικανότητα των θεσμικών οργάνων της χώρας να διαχειρίζονται σοκ και να αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμες προκλήσεις.
Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας έχει αυξηθεί σημαντικά ως αποτέλεσμα τόσο της βαθιάς ύφεσης όσο και της ανάπτυξης μεγάλων πακέτων υποστήριξης για να απαλύνει το σοκ του COVID-19 -αύξηση του χρέους κατά 9,5 εκατοστιαίες μονάδες στο 69,1% του ΑΕΠ το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης