Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Ανθεκτικές παραμένουν οι βρετανικές τράπεζες σε πανδημία και Brexit

Scope: Ανθεκτικές παραμένουν οι βρετανικές τράπεζες σε πανδημία και Brexit
Έκθεση της Scope Ratings για τις βρετανικές τράπεζες

Οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου θα παραμείνουν ανθεκτικές απέναντι στην πανδημία του Covid-19 και το Brexit, έχοντας εισέλθει στην κρίση με αναδιαμορφωμένα επιχειρηματικά μοντέλα, προσεκτική στρατηγική στην ανάληψη κινδύνου και υγιείς ισολογισμούς, αναφέρει σε έκθεσή της η Scope Ratings.
«Η δημοσιονομική πολιτική συμβάλλει στην αντιστάθμιση κινδύνων πίστωσης, χρηματοδότησης και φερεγγυότητας.
Η συμφωνία Brexit περιείχε μικρή σαφήνεια σχετικά με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ εργάζονται για τη δημιουργία συμφωνίας σχετικά με ένα πλαίσιο κανονιστικού διαλόγου και συνεργασίας έως τον Μάρτιο.
Αυτό είναι πιθανό να καλύψει τον τρόπο αντιμετώπισης των αλλαγών στους κανονισμούς, τα πρωτόκολλα που αφορούν αποφάσεις ισοδυναμίας και την ενισχυμένη συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τα διεθνή κανονιστικά πρότυπα.
Η ρυθμιστική δραστηριότητα των τραπεζών θα παραμείνει υψηλή καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης της ευελιξίας που παρέχεται από το ότι δεν δεσμεύεται πλέον αυστηρά από τους κανόνες της ΕΕ.
Η κυβέρνηση και οι ρυθμιστικές αρχές φαίνεται πρόθυμες να διασφαλίσουν ότι οι κανονισμοί συμβαδίζουν με τις εξελίξεις στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, με την άποψη ότι οι κανονισμοί δεν θα πρέπει να δημιουργούν περιττά εμπόδια στην είσοδο και να εμποδίζουν τον υγιή ανταγωνισμό», σχολιάζει ο γερμανικός οίκος, αναμένοντας από τις βρετανικές τράπεζες μία αναθεώρηση χαρτοφυλακίων σε δυνητικά ευάλωτους στην πανδημία τομείς, καθώς και τα διεθνή χαρτοφυλάκια που υπόκεινται σε δύσκολες συνθήκες οικονομικού και πιστωτικού κινδύνου.
«Η βελτίωση της κερδοφορίας των τραπεζών ήταν μια προτεραιότητα πριν από την πανδημία και εξακολουθεί να είναι, αλλά αυτό είναι δύσκολο λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και τις χαμηλές προοπτικές εσόδων.
Οι τράπεζες πρέπει ακόμη να κάνουν επενδύσεις για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών.
Η διαφοροποίηση των ροών εισοδήματος και η διαχείριση του κόστους θα είναι καθοριστικής σημασίας», σημειώνεται.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης