Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η προοδευτική συμμαχία για την εκλογική νίκη

Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή η προοδευτική συμμαχία για την εκλογική νίκη
Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις ενόψει του συνεδρίου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως «η προοδευτική συμμαχία δεν είναι μια ευκαιριακή αλλά μια στρατηγική επιλογή για τη δημιουργία μιας νέας Προοδευτικής κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με στόχο την εκλογική νίκη και τη προοδευτική διακυβέρνηση» διατύπωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν αποτέλεσε απλά ένα άνοιγμα σε στελέχη του Προοδευτικού χώρου αλλά την αναγκαία διαδικασία συμπόρευσής μας με προοδευτικούς πολίτες, ρεύματα και συλλογικότητες προκειμένου να προχωρήσει μπροστά η χώρα.
Οφείλουμε λοιπόν το επόμενο διάστημα παράλληλα με την οργανωτική ανασυγκρότηση και διεύρυνση του κόμματος να υλοποιήσουμε αυτήν τη στρατηγική επιλογή σε όλους τους κρίσιμους κοινωνικούς χώρους.
Στο συνδικαλιστικό χώρο, στους χώρους δουλειάς, στη νεολαία και ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια, στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο χώρο του πολιτισμού και της διανόησης.
Παντού οφείλουμε να δουλέψουμε για να στήσουμε τη Προοδευτική Συμμαχία.
Να οργανώσουμε τη συμπόρευση προοδευτικών πολιτών και ρευμάτων ιδεών με στόχο μια συγκροτημένη απάντηση στο πισωγύρισμα μιας αυταρχικής δεξιάς διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς» υποστήριξε ο κ.Τσίπιρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο συζήτησε τις θέσεις για το συνέδριο του κόμματος με βάση την κατάθεση της εισήγησης από την Επιτροπής Θέσεων.
Όπως έγινε γνωστό, η συζήτηση θα λάβει χώρα σε δυο συνεδριάσεις μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν και θα εγκριθούν επί της αρχής από το Πολιτικό Συμβούλιο οι Θέσεις προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα ο προσυνεδριακός διάλογος.
Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανασταλεί μέχρις ότου οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέψουν τη διεξαγωγή του με φυσική παρουσία των χιλιάδων εκλεγμένων συνέδρων από τη βάση του κόμματος.
Ωστόσο οι Θέσεις και ο προσυνεδριακός διάλογος θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα διαδικτυακά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης