Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η πρώτη δίωξη για τις πορείες

Στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η πρώτη δίωξη για τις πορείες
Ξεκίνησαν οι διώξεις για τις πορείες
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, είναι ο πρώτος πολίτης για τον οποίον σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις.
"Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας δεν έχει τέλος. Στο πλαίσιο του αντιδημοκρατικού νόμου, που ψήφισε τον περασμένο χρόνο στη Βουλή, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο «διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛΑΣ, κατά την κινητοποίηση που έκανε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Υπουργείου Υγείας, διεκδικώντας προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, μονιμοποίηση των επικουρικών κλπ.", αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
"Η δίωξη αυτή, που είναι η πρώτη για τις διαδηλώσεις, με τον νέο νόμο, δείχνει την κατεύθυνση της πολιτικής της Κυβέρνηση της Ν.Δ. που συνοψίζεται στο δόγμα: όποιοι δεν «συμμορφώνονται» θα διώκονται και θα «εξοντώνονται»", σημειώνει.
"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την πλήρη στήριξή της στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο πρόσωπο του οποίου διώκεται όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει να περάσουν: ο αυταρχισμός, η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία στη δράση των συνδικάτων. Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να σταματήσει η δίωξη για τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης