Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Το Ην. Βασίλειο απαγορεύει τις πτήσεις από τα Αραβικά Εμιράτα

tags :
Το Ην. Βασίλειο απαγορεύει τις πτήσεις από τα Αραβικά Εμιράτα
Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε τα ΗΑΕ στον «κόκκινο κατάλογο» του
Οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Ρουάντα και Μπουρούντι σταματούν από σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε τα ΗΑΕ στον «κόκκινο κατάλογο» του. Αναστέλλοντας τις πτήσεις επιβατών μεταξύ των δύο χωρών. Και απαγόρευσε την είσοδο ταξιδιωτών, εκτός εάν έχουν βρετανικά ή ιρλανδικά διαβατήρια ή δικαιώματα διαμονής.
Οι Βρετανοί, Ιρλανδοί και πολίτες τρίτων χωρών με δικαιώματα διαμονής στα Εμιράτα μπορούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν τους απαγορεύεται η είσοδος.
Αλλά δεν μπορούν να πετούν απευθείας από τα ΗΑΕ και θα πρέπει να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω άλλου προορισμού.
Το μέτρο απαγόρευσης ισχύει και για επαγγελματικά ταξίδια. Τα άτομα που ήταν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ασία μέσω του Αμπού Ντάμπι ή του Ντουμπάι θα πρέπει να ακυρώσουν τις πτήσεις τους.
Όσοι επιτρέπεται να εισέλθουν θα πρέπει να απομονωθούν στο σπίτι για 10 ημέρες.
Η ανακοίνωση έγινε από τον Υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς, στο Twitter.
Οι επιβάτες πρέπει ακόμη να έχουν απόδειξη αρνητικής δοκιμής και να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εντοπισμού επιβατών πριν από την άφιξη. Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 500 λιρών.
Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι η απόφαση ήταν απάντηση σε “νέα στοιχεία που δείχνουν την πιθανή εξάπλωση μιας παραλλαγής κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική”.
Οι αρχές στην χώρα ανησυχούσαν για το καθεστώς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως διεθνούς κέντρου διέλευσης αεροπορικών ταξιδιών, με άτομα που πετούν από τη Νότια Αφρική μέσω των Εμιράτων στη Βρετανία για να αποφύγουν την απαγόρευση ταξιδιού.
Η Etihad εκτελεί τρεις πτήσεις καθημερινά μεταξύ Χίθροου και Abu Dhabi. Η Emirates εκτελεί τουλάχιστον τέσσερις καθημερινές πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Και η British Airways έχει επίσης πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΑΕ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης