Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιάννης Τρουπής, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας: Υπάρχει μια οικονομική τραγωδία στην αγορά

tags :
Γιάννης Τρουπής, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας: Υπάρχει μια οικονομική τραγωδία στην αγορά

Οι προσφορές είναι μεγάλες διότι οι επιχειρηματίες αγωνιούν να δώσουν εμπορεύματα με πολύ μεγάλες εκπτώσεις για να προλάβουν έστω να ρεφάρουν το χαμένο έδαφος

Για την επιχειρηματικότητα που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, την επανεκκίνηση της αγοράς, καθώς και για τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί στην κατεύθυνση ενίσχυσης των επιχειρήσεων μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Γιάννης Τρουπής, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
«Η πολυπόθητη στιγμή να ανοίξει το λιανεμπόριο έφτασε. Οι προσφορές είναι μεγάλες διότι οι επιχειρηματίες αγωνιούν να δώσουν εμπορεύματα με πολύ μεγάλες εκπτώσεις για να προλάβουν έστω να ρεφάρουν το χαμένο έδαφος και των εορτών των Χριστουγέννων, αλλά και των εκπτώσεων. 5,5 δισ. τζίρος είναι αυτός. Βλέπετε ότι όλοι υπολογίζουν πια να πιάσουμε το 1/3, το οποίο 1/3 φαντάζει πανάκεια τη δεδομένη στιγμή», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Σχετικά με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία «τρέχουν» σε αυτή την κατεύθυνση, ο Γιάννης Τρουπής τόνισε: «Πρέπει να επιδοτηθούν οι άνθρωποι χωρίς να επιστρέφουν χρήματα. Βλέπετε, υπάρχει μια οικονομική τραγωδία στην αγορά, η οποία, απ’ ό,τι βλέπετε, τραβάει και θα τραβάει. Μακάρι το καλοκαίρι η αγορά, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι με τον ρυθμό του εμβολιασμού δεν θα είμαστε και τόσο ελεύθεροι να ανοίξουμε όπως θα θέλαμε, άρα λοιπόν οι επιχειρηματίες (σ.σ.: θα κληθούν να πληρώσουν) μισά επιστρεφόμενα από δω, μισά επιστρεφόμενα από κει. Άμα αθροίσεις τα μισά, βγάζεις κάποια μεγάλα ακέραια τεράστια προβλήματα».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89266

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης