Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι στοιχηματικές του διαδικτύου παίρνουν εύκολα χρήματα, αλλά δίνουν τα λεφτά σου με το ζόρι

Οι στοιχηματικές του διαδικτύου παίρνουν εύκολα χρήματα, αλλά δίνουν τα λεφτά σου με το ζόρι

Οι απίστευτες απαιτήσεις για να πάρεις τα χρήματά σου

Σχετικά Άρθρα

Θέριεψαν οι στοιχηματικές εταιρείες με το δεύτερο lockdown καθώς μέρος της πελατείας του ΟΠΑΠ μετακινήθηκε στο διαδίκτυο για να δοκιμάσει την τύχη του.
Οι νέες εγγραφές μελών τρέχουν με υψηλές ταχύτητες καθώς τα κατεβασμένα ρολά των πρακτορείων του ΟΠΑΠ προκάλεσαν κινητικότητα προς τις στοιχηματικές εταιρείες του διαδικτύου.
Πρόκειται για γνωστές εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα smart κινητό τηλέφωνο.
Έτσι ανοίγει ο δρόμος για ποντάρισμα σε ποδοσφαιρικά αποτελέσματα ομάδων και επεκτείνεται σε ηλεκτρονικό καζίνο, poker, ιπποδρομίες και ότι άλλο μπορεί να ευχαριστήσει την πελατεία που είναι πρόθυμη να ξοδέψει χρήματα δοκιμάζοντας την τύχη τους.
Η εγγραφή κι η μεταφορά χρημάτων από έναν λογαριασμό σε λογαριασμό της στοιχηματικής εταιρείας είναι μια απλή απλούστερη διαδικασία αφού το μόνο που ζητείται είναι ο νέος πελάτης να πληκτρολογήσει τον αριθμό της κάρτας που είναι συνδεδεμένος με έναν τραπεζικό λογαριασμό.
Ο αποφασισμένος παίκτης αμέσως μεταφέρει το ποσό που επιθυμεί και είναι έτοιμος να στοιχηματίσει σε ότι επιθυμεί.
Όλα καλά μέχρι εδώ.

Τα … δύσκολα

Τα δύσκολα ή αναποδιές αρχίζουν όταν θέλεις να αποχωρήσεις από την εφαρμογή και κάποιος ζητήσει να επιστραφεί το υπόλοιπο διαθέσιμο ποσό που έχει στον λογαριασμό της εταιρείας.
Η εταιρεία παρότι σου πήρε στο άψε σβήσε τα 50 ή τα 100 ευρώ όταν πατήσεις την ένδειξη ανάληψη, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.
Να θυμίσουμε ότι στο στάδιο της ανάληψης το μόνο που ζητήθηκε ήταν ο αριθμό της κάρτας visa ή masterCard όπως και σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως είναι το Skrill , Perfect Money, Jeton Wallet.
Οι επιλογές για να πληρώσετε είναι πολλές και φτάνουν ακόμη και σε κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin.
Όμως στο στάδιο της ανάληψης η εταιρεία απαιτεί περισσότερα προσωπικά στοιχεία από τον πελάτη όπως το ονοματεπώνυμo, τον Αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητας και άλλα στοιχεία.
Πάντως αυτό που ξεφεύγει από κάθε λογική είναι ότι απαιτεί και λογαριασμό skype.
Όταν όμως θέλεις να ολοκληρωθεί η συναλλαγή της ανάληψης …τρέχει ο ενδιαφερόμενος και παθών να καλύψει κι αυτή την απαίτηση.
Η διαδικασία της ανάληψης ολοκληρώνεται και η εφαρμογή δίνει πιθανή ημερομηνία μετά από έξι ημέρες ότι θα πιστωθούν στο λογαριασμό.
Όταν ο χρόνος αναμονής από την πρώτη προσπάθεια ανάληψης εξαντλείται χωρίς αποτέλεσμα ακολουθεί και δεύτερη διαδικασία η οποία εμφανίζει και όμως δεν εγκρίνεται από το τμήμα ασφαλείας της στοιχηματικής εταιρείας.
Έτσι ο πελάτης διαπιστώνει ότι εύκολα μπορείς να βάλεις χρήματα αλλά δεν είναι εξίσου εύκολο όταν ζητήσεις να γίνει ανάληψη.

Ο ρόλος της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων

Η Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχων Παγνίων (ΕΕΕΠ) που ως αρμόδια Αρχή έχει αναλάβει να αδειοδοτήσει τις αντίστοιχες εταιρείες, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο του 2020.Τον περασμένο Σεπτέμβριο κατέθεσαν τα δικαιολογητικά 19 εταιρείες, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει επίσημες άδειες και θεωρείται αρκετά δύσκολο να δοθούν μέσα στο 2021.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αδειοδότηση εστιάζει λιγότερο στην προστασία των παικτών και ο βασικός σκοπός είναι πώς θα εξασφαλιστούν τα έσοδα του Δημοσίου.
Οι πελάτες των στοιχηματικών εταιρειών θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ανάληψη δεν είναι εύκολη υπόθεση που φτάνει στα όρια του ακατόρθωτου χάρη και στην αποτελεσματική εποπτεία που ασκεί η Επίσημη Αρχή εξαιτίας και του γεγονότος ότι δεν έχει δοθεί καμία άδεια.

11.JPG
22.JPG
Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης