Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ElvalHalcor: Έναρξη β’ φάσης επενδυτικού προγράμματος, ύψους 100 εκατ. ευρώ

tags :
ElvalHalcor: Έναρξη β’ φάσης επενδυτικού προγράμματος, ύψους 100 εκατ. ευρώ
Η ELVALHALCOR επενδύει σε νέα γραμμή βαφής ενισχύοντας τις βιώσιμες λύσεις αλουμινίου

Σε νέα, πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμή βαφής, ενισχύοντας τις βιώσιμες λύσεις αλουμινίου, στο πλαίσιο της έναρξης της β’ φάσης πενταετούς επενδυτικού προγράμματος 100 εκατ. ευρώ, προχωρά η ElvalHalcor.

Η ανακοίνωση

Η «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.» ή «ELVALHALCOR» ή «η Εταιρία») σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και το άρθρο 2, παρ. 4 της υπ΄ αριθμ. 3/347/12.7.2005 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 11 Φεβρουαρίου 2020 ανακοίνωσής της αναφορικά με την έναρξη της 2η φάσης, ύψους 100 εκατ. ευρώ, του πενταετούς επενδυτικού της προγράμματος, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό την παραγγελία νέας, πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής βαφής στον τομέα έλασης αλουμινίου - ΕΛΒΑΛ της ELVALHALCOR.
Σε συνέχεια της ένταξης σε πλήρη λειτουργία του νέου σύγχρονου τετραπλού θερμού ελάστρου tandem τον Δεκέμβριο 2020 και την παραγγελία, στο πλαίσιο υλοποίησης της 2ης φάσης του επενδυτικού σχεδίου, ενός νέου ψυχρού ελάστρου έξι ραούλων, η ELVALHALCOR αποφάσισε την επέκταση της υφιστάμενης υποδομής των γραμμών βαφής και προλίπανσης στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας στα Οινόφυτα με την παραγγελία μιάς πλήρως αυτοματοποιημένης νέας γραμμής βαφής.
Η επένδυση αυτή ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για βαμμένα προϊόντα αλουμινίου και στις διεθνείς τάσεις, για ελαφριές, ανακυκλώσιμες συσκευασίες αλουμινίου, καθώς και για ανθεκτικά, ασφαλή, ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά δόμησης και κατασκευών.
Η νέα γραμμή βαφής θα λειτουργεί με ταχύτητα 200 μέτρα/λεπτό και θα είναι σε θέση να βάφει ρόλους αλουμινίου μεγάλου πλάτους έως και 2.050 χιλιοστών, ενισχύοντας την παραγωγική δυναμικότητα του τομέα έλασης αλουμινίου - ΕΛΒΑΛ.
Η νέα γραμμή βαφής επιβεβαιώνει τη δέσμευση του τομέα έλασης αλουμινίου- ΕΛΒΑΛ της ELVALHALCOR, για βιώσιμες, καινοτόμες λύσεις αλουμινίου που απευθύνονται στις αγορές συσκευασίας αναψυκτικών και τροφίμων και εδραιώνει τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες βιομηχανίες έλασης αλουμινίου παγκοσμίως με σημαντική συμβολή στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης