Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χιλιάδες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο παρά την απαγόρευση - Κόντρα στη Βουλή

Χιλιάδες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο παρά την απαγόρευση - Κόντρα στη Βουλή
Μεγαλύτερη υπευθυνότητα για τα συλλαλητήρια ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Τουλάχιστον 4000 άτομα συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων.
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο της Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές- πειθαρχικά», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.
Παράλληλα η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.
Ακόμη, έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό στην Πρυτανεία με τίτλο «Όχι στην πειθάρχηση, όχι στην καταστολή» από καθηγητές και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και στηρίζουν, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι- ομοσπονδίες- σωματεία, καθώς και εργατικά σωματεία.

Μεγαλύτερη υπευθυνότητα ζήτησε ο Κικίλιας - Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ

Μεγαλύτερη υπευθυνότητα για τα συλλαλητήρια ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Θέλω να σας ζητήσω να είστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι στο πως παρακινούμε τους συμπολίτες ιδίως στην Αττική, ιδίως με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.
Φρονώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ιδίως με την επιβαρυμένη κατάσταση στο λεκανοπέδιο αττικής.
Δείξτε εγκράτεια και σεβαστείτε την μάχη των υγειονομικών και τις οικογένειες που νοσηλεύουν συγγενείς.
Ας προσπαθήσουμε να προασπίσουμε την δημόσια υγεία» είπε ο κ. Κικίλιας.
Για «κατάφωρα αντισυνταγματική την πρακτική της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ να μην επιτρέψουν το συλλαλητήριο», έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε απόλυτα υποκριτική την απαγόρευση στο όνομα της πανδημίας, «τη στιγμή που 200 μέτρα από τα Προπύλαια που γίνεται το συλλαλητήριο, χιλιάδες πολίτες ψωνίζουν… Υποτίθεται προστατεύουμε από τη διάδοση του κορωνοϊού, όχι κύριοι της ΝΔ: Δημοκρατία φοβάστε μην πάθετε όχι κορωνοϊό».

Η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, έξω από τη Βουλή, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό «Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεά Παιδεία - Δικαίωμα στη γνώση - Δικαίωμα στον Αγώνα».
Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας έχει κλείσει ο σταθμός του μετρό "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης