Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Επί προσωπικού: Ας μιλήσουμε για την ακροδεξιά, την τρομοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ

tags :
Επί προσωπικού: Ας μιλήσουμε για την ακροδεξιά, την τρομοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ
Δεν έχει κανένας δικαίωμα να διαστρεβλώνει τα γεγονότα

Ενοχλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις αγωγές Τσίπρα κατά Κουρτάκη-Παπαχρήστου.
Ενοχλήθηκε επίσης η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ η κομματική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ γιατί συγκεντρώθηκε πλειοψηφία για την έκδοση ανακοίνωσης.
Και είναι δικαίωμά τους να ενοχλούνται και να ασκούν κριτική.
Αυτή είναι η δημοκρατία.
Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα ούτε να κολλούν ταμπέλες πιστεύοντας ότι θα τρομοκρατηθούμε.
Τι έκαναν λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον κ. Καπάκο Γενικό Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ (με τις ψήφους της δεξιάς κατά ΣΥΡΙΖΑ παράταξης Ενωμένοι Δημοσιογράφοι της Μαρίας Αντωνιάδου με την οποία συγκυβερνούν σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ) μέσα στην ενόχλησή τους;

Διοχέτευσαν στην Αυγή, μια πολύ ωραία θεωρία ( την οποία μετά έκανε σημαία η κα Γεροβασίλη) γεμάτη fake news, που έλεγε τα εξής;

  1. Με τις ψήφους ακροδεξιάς, δεξιάς και Τσαλαπάτη εκδόθηκε η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ κατά της αγωγής Τσίπρα
  2. Η Συσπείρωση αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση και στη συνέχεια η ανακοίνωση ψηφίστηκε το βράδυ δια περιφοράς.


Κατά την Αυγή λοιπόν αποχώρησαν Καπάκος και Νικολάρα από τη συνεδρίαση.
Η αλήθεια είναι πως η κα Νικολάρα επικαλέστηκε ότι έχει δουλειά και έφυγε πριν συζητηθεί το θέμα και ο κ. Καπάκος έμεινε στη συνεδρίαση υβρίζοντας τους πάντες και μιλώντας για συμβόλαια των δύο δημοσιογράφων ενώ θυμήθηκε ότι ο κ. Κουρτάκης είναι εκδότης, πράγμα που δεν κάνει σε άλλες περιπτώσεις όπως ο κ. Βαξεβάνης και φυσικά δεν επιθυμεί να εφαρμόσει το καταστατικό και να διαγράψει όλους τους εκδότες από μέλη της η ΕΣΗΕΑ όπως παγίως ζητούμε εγώ και ο Γιώργος Βότσκαρης ως μέλη του ΔΣ.
Κατά την Αυγή η ανακοίνωση ψηφίστηκε από τη δεξιά (Ενωμένοι Δημοσιογράφοι), την ακροδεξιά ( ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ την οποία εκπροσωπούμε εγώ και ο Γιώργος Βότσκαρης) και την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων του κ. Τσαλαπάτη.
Ως εκ τούτου συγκέντρωσε τις ψήφους 7 εκ των 11 μελών του ΔΣ.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ΑΥΓΗ μιλάει για ακροδεξιά

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ΑΥΓΗ κατά τα πρότυπα της τακτικής Καπάκου μιλάει για ακροδεξιά.
Ο κ. Καπάκος άλλωστε έχει … παρελθόν καθώς έχει εκδώσει ουκ ολίγες ανακοινώσεις για την ακροδεξιά ομάδα Καρούτζου, όταν μαζί με τον πρώην υφυπουργό Εργασίας ήθελαν να επιβάλουν την αλλαγή του νόμου για τον ΕΔΟΕΑΠ και είναι αλήθεια ότι πέτυχαν με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε κατάρρευση συντάξεις και εφάπαξ (το εφάπαξ ήδη περικόπηκε κατά 14%).
Δεν θα απολογηθώ για το χαρακτηρισμό ακροδεξιός που μου αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καπάκος. Αυτός θα πρέπει να τον εξηγήσει.
Είναι βέβαιο ότι το κάνει σκόπιμα γιατί γνωρίζει και την πολιτική μου τοποθέτηση και την πολιτική μου διαδρομή αλλά και το θαυμασμό μου στις ιδέες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Αν πράγματι ο Μητσοτάκης ήταν ακροδεξιός τότε πράγματι δηλώνω κι εγώ ακροδεξιός για να τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου.
Θα ήθελα να θυμίσω όμως στο ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Καπάκο την αλληλουχία των γεγονότων στην νύχτα των κρυστάλλων που προσομοιάζει στις πρακτικές που μετέρχονται έναντι των αντιπάλων τους.
Πέραν τούτου θα θυμίσω ότι η παράταξη της ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα. Είναι μια νέα παράταξη εργαζόμενων σκληρά δημοσιογράφων που δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια και στην πρώτη κάθοδό της στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ κατέλαβε τη δεύτερη θέση.
Εκπροσωπεί τους δημοσιογράφους και στις τάξεις της εντάσσονται δημοσιογράφοι που δεν ερωτούνται για την κομματική τους τοποθέτηση αλλά που πιστεύουν ότι πρέπει να δώσει τέλος στην παρακμή της ΕΣΗΕΑ και η Ένωσή μας να ξαναγίνει αυτό που ήταν.
Όσο για τη σχέση του κ. Καπάκου και του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ενωμένους Δημοσιογράφους (τη δεξιά κατά Καπάκο και ΣΥΡΙΖΑ) δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Ας απαντήσουν οι ίδιοι και ας πουν γιατί συγκυβερνούν και γιατί έχουν ανάγει την τρίτη παράταξη της ΕΣΗΕΑ, μια κομματική παράταξη που εκπροσωπεί όχι τους δημοσιογράφους αλλά τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, σε πάτρωνα των δημοσιογράφων.

Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης