Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός από FDA για αντισηπτικά: Περιέχουν τοξικά συστατικά, άνθρωποι δηλητηριάστηκαν

Συναγερμός από FDA για αντισηπτικά: Περιέχουν τοξικά συστατικά, άνθρωποι δηλητηριάστηκαν
Η ουσία, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αναφέρεται στα συστατικά του προϊόντος, μπορεί να είναι τοξική όταν απορροφάται από το δέρμα - Μπορεί να είναι ακόμη και απειλητική για τη ζωή ενός ατόμου
Σχετικά Άρθρα

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ πως περισσότερα από τα μισά αντισηπτικά χεριών που εισάγονται από το Μεξικό περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα τοξικών συστατικών και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές.
Ειδικότερα όπως αναφέρει, σε έναν μήνα, τον Ιανουάριο, καταγράφηκαν περισσότερες από 900 δηλητηριάσεις κατά λάθος που σχετίζονται με τα αντισηπτικά χεριών που εισάγονται στις ΗΠΑ.
Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν παιδιά, όπως μεταδίδει το CBS News.

«Απειλή για την υγεία»

O FDA προειδοποίησε για τις εισαγωγές σε όλη τη χώρα των αντισηπτικών με βάση το οινόπνευμα από το Μεξικό, σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει για τα προϊόντα που περιέχουν μεθανόλη ή «ξυλόπνευμα» (wood alcohol).
Η ουσία, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αναφέρεται στα συστατικά του προϊόντος, μπορεί να είναι τοξική όταν απορροφάται από το δέρμα.
Μπορεί να είναι ακόμη και απειλητική για τη ζωή ενός ατόμου αν γίνει κατάποση.
«Παρόλο που άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα στυα χέρια τους κινδυνεύουν από δηλητηρίαση από μεθανόλη, νέα παιδιά που λαμβάνουν αυτά τα προϊόντα και έφηβοι και ενήλικες που τα πίνουν κινδυνεύουν», σημείωσε ο FDA.

Τα στατιστικά

Η αύξηση στη χρήση αντισηπτικών χεριών έχει οδηγήσει σε μια σημαντική αύξηση των δηλητηριάσεων, κυρίως παιδιών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρξαν 938 περιπτώσεις έκθεσης σε αντισηπτικό χεριών στα 55 αμερικανικά κέντρα ελέγχου δηλητηριάσεων σε διάστημα 10 ημερών, από την 1η έως τις 10 Ιανουαρίου, αύξηση 57% σε σχέση με πέρυσι (2020).
Οι 600 περίπου περιπτώσεις αφορούσαν παιδιά 5 ετών και μικρότερα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης