Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ενέκρινε την παράταση της συνθήκης New START με τις ΗΠΑ

Η Ρωσία ενέκρινε την παράταση της συνθήκης New START με τις ΗΠΑ
Η New START (Συνθήκη Μείωσης Στρατηγικών Όπλων – Strategic Arms Reduction Treaty) είναι ακρογωνιαίος λίθος για τον παγκόσμιο έλεγχο των εξοπλισμών
Σχετικά Άρθρα
Την έγκρισή τους για την παράταση της συνθήκης ελέγχου των πυρηνικών όπλων New START με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο, συμφωνήθηκε με τους όρους της Μόσχας, έδωσαν σήμερα (27/1) η άνω και η κάτω βουλή της Ρωσίας.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε χθες (26/1) πως οι δύο χώρες κατέληξαν σε συμφωνία για την παράταση της συνθήκης, που υπογράφτηκε το 2010, λήγει την ερχόμενη εβδομάδα και περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών, πυραύλων και βομβαρδιστικών που μπορούν να αναπτύξουν η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Τι προβλέπει η συνθήκη

Η New START (Συνθήκη Μείωσης Στρατηγικών Όπλων – Strategic Arms Reduction Treaty) είναι ακρογωνιαίος λίθος για τον παγκόσμιο έλεγχο των εξοπλισμών.
«Η ουσία της συμφωνίας είναι να παραταθεί για πέντε χρόνια, όπως υπογράφτηκε, χωρίς καθόλου αλλαγές» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή), η οποία ενέκρινε πρώτη την παράταση της New START.
«Η συμφωνία ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον παρατείνεται για τη μέγιστη δυνατή χρονική διάρκεια – πέντε έτη- έως τις 5 Φεβρουαρίου 2026» ανακοίνωσε η Δούμα έπειτα από την ομόφωνη ψήφο των παρόντων βουλευτών της ολομέλειας σε μια ψηφοφορία που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Ο ίδιος είπε πως η παράταση εγκρίθηκε «με τους όρους μας» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Μετά την έγκρισή του από τα δύο σώματα της Βουλής, το νομοσχέδιο αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους όταν υπογραφεί από τον πρόεδρο Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης